Akava kannattaa talous- ja työmarkkinapolitiikan yhteensovittamista

AKAVA on valmis rakentamaan muiden työmarkkinajärjestöjen ja maan hallituksen kanssa mallia talous- ja työmarkkinapolitiikan yhteensovittamiseksi. Siinä haettaisiin yhteisymmärrys jonkinlaisesta palkankorotusraamista sekä palkansaajien ostovoimaa ja kilpailukykyä vahvistavista veroratkaisuista.

– Tässä taloustilanteessa työmarkkina- ja veropolitiikan yhteensovittaminen olisi järkevää, varsinkin kun valtion budjetin valmistelu on käynnistymässä ja teknologia­teollisuuden työehtosopimuksista neuvotellaan. Se lisäisi talouden ennustettavuutta, parantaisi työllisyyttä ja vahvistaisi julkista taloutta. Yhdistämällä palkka- ja veroratkaisut voidaan kasvattaa yksittäisen palkansaajan ostovoimaa varmemmin kuin pelkästään nimellisiä palkkoja nostamalla, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder perustelee.

Akavan tavoitteena on mahdollisimman yksinkertainen ratkaisu, joka keskittyisi etenkin palkkoihin ja veroihin. Puheenjohtaja Fjäder muistuttaa, että hallitusohjelmassa on paljon työelämän kehittämiseen liittyviä asioita, jotka valmistellaan kolmikantaisesti.