Alueasiamiehet suunnittelivat juhlavuoden kiertuetta

Liitto täyttää ensi vuonna pyöreitä vuosia.­ Juhlavuoden­ aluekier­tueesta tullaan­ tekemään­ ikimuistoinen.  

 

Lakimiesliiton alueasiamiehet edustavat liittoa alueellaan. Alueasiamiesten seuraksi kehittämisseminaariin Tampereelle 24.–25. toukokuuta kokoontui myös Lakimiesliiton toimiston väkeä keskustelemaan vuoden 2013 alueellisten tilaisuuksien kokemuksista ja saaduista palautteista.

Seminaarissa päästiin jakamaan ja vertailemaan eri puolilta maata kertyneitä kokemuksia. Kyseessä oli myös oppimis­tilaisuus, jossa pystyttiin levittämään hyviä käytäntöjä ja välttää järjestelyjen sudenkuoppia.

Yhteenvetona voitiin todeta, että tilaisuudet ovat olleet lähes poikkeuksetta erittäin onnistuneita ja jäseniltä on kertynyt­ kiittävää palautetta. Kritiikkiäkin oli toki esiintynyt,­ ­esimerkiksi iltojen tarjoiluista, mutta näistä päätettiin yhdessä ottaa oppia.

Katse ensi vuoteen

Järjestettyjen tilaisuuksien analysoinnin jälkeen oli aika suunnitella tulevan vuoden tapahtumia. Vuonna 2014 Lakimies­liitto täyttää 70 vuotta, mikä tulee näkymään liiton­ kaikessa viestinnässä. Myös aluetilaisuuskiertue on osa ­juhlallisuuksia, ja sille tullaan rakentaman yhteinen konsepti.­ Tilaisuudet toteutetaan konseptin mukaisesti paikalliset ­olosuhteet huomioiden.

Mitä tilaisuudet tulevat pitämään sisällään? Seminaarissa esitettiin huimia ja luovia ideoita, joita edelleen kehittämällä saadaan laadittua varmasti laadukas ohjelmarunko.

Liiton toimistolle jäi seminaarista jonkin verran koti­läksyjä. Todettiin, että esimerkiksi tilaisuuksia paikallis­tasolla järjestäville alueasiamiehille annettavia ohjeistuksia­ voitaisiin­ kehittää. Tavoitteena on, että järjestelyt sujuvat mahdollisimman kätevästi.

– Seminaarin evästyksillä ensi vuoden aluekiertueen ­suunnittelu lähtee hyvin liikkeelle. Juhlakiertueesta tulee ikimuistoinen, toteaa seminaarin avannut Lakimiesliiton järjestövaliokunnan puheenjohtaja Taina Hakkarainen.

 

Teksti: Juhana Harju

Kirjoittaja on Suomen Lakimiesliiton viestintäjohtaja.