Alueilla tapahtuu – Lakimiesliitto toimii koko maassa

Lakimiesliiton aluetoiminnan tavoitteena on ollut lakimiesten ammattikuntaidentiteetin ja -yhteisöllisyyden vahvistaminen. Liiton alueasiamiehet ovat antaneet liitolle kasvot paikallistasolla ja vastanneet alueellisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisestä jäsenistölle.

Pirkanmaa

Pirkanmaan alueasiamiehenä toimii ensimmäistä kauttaan käräjätuomari Satu Saarensola. Alueen lakimiehille hän on tullut tutuksi Lakimiesliiton ja Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen toiminnasta jo 1990-luvulla ja tuomaritoiminnasta 2000-luvulla.

Saarensola näkee tärkeimpänä tehtävänään pirkanmaalaisten lakimiesten kokoamisen aiempaa kattavammin yhteisiin aluetilaisuuksiin.

– Tilaisuuksien järjestämiseen tulee nyt uutta säännöllisyyttä. Tapaamisten osallistumiskynnys halutaan alhaiseksi, jotta paikalle löytävät jäsenten lisäksi muutkin liiton toiminnasta kiinnostuneet, Satu linjaa.

Hän korostaa myös, että aluetoiminta ei ole, eikä voikaan olla, vain alueasiamiehen toimintaa.

– Ammattiyhdistystoiminta on aina viime kädessä jäsenten yhteistoimintaa – toimintaa jäseniä varten. Siksi haluankin erityisesti rohkaista paikallisia lakimiehiä miettimään, miten he voisivat olla mukana rakentamassa pirkanmaalaista lakimiesindentiteettiä ja –toimintaa, hän hahmottelee.

Keski-Suomi

Keski-Suomen alueasiamiehenä toimii Osuuspankin konttorinjohtaja Nina Saarnikoivu. Hän on työskennellyt pankkialan eri tehtävissä 1990-luvun alkupuolelta ja on yksi liiton neljästä yksityisellä sektorilla työskentelevästä alueasiamiehestä.

Liikunnallinen Nina on paljasjalkainen jyväskyläläinen ja käynyt kaupungista töissä Saarijärven konttorissa kaksi vuotta sitten tapahtuneesta valinnastaan lähtien.

Hän haluaa korostaa lakimiesten verkostoitumisen ja yhdessä toimimisen merkitystä paikallistoiminnassa.

– Lakimiehet työskentelevät usein organisaatioissa, joissa on vain vähän muita lakimiehiä. Ammatti-identiteetin, osaamisen ja urankin kannalta lakimiesverkostolla on kuitenkin merkitystä, Nina painottaa.

– Jokainen kokoaa verkostoaan arjen työssä, mutta liitollakin on oma roolinsa. Erityisesti paikallistasolla me voimme saattaa yhteen juristit, jotka eivät ehkä muuten toisiinsa törmäisi. Se on eduksi niin osallisille kuin koko ammattikunnallekin, hän jatkaa.

Aluetapahtumat Nina haluaa rakentaa edunvalvonta-asioiden ja ammatillisten asioiden ympärille.

– On tärkeää, että jäsenistö tietää ja keskustelee lakimiesten edunvalvonnasta. Samalla on kuitenkin hyvä, että puhumme myös arjen ammatillisista kysymyksistä, johtamisesta, työhyvinvoinnista ja juridiikastakin, hän päättää.

 

Aluetapahtumat syksyllä 2010

Pirkanmaan aluetapahtuma torstai 28.10.2010, 18-21
Nordea pankki, koulutustilat,
Kuninkaankatu 26 B, 33200 Tampere, 6. Krs.

Illan aikana kuullaan ajankohtaisia kuulumisia Lakimiesliitosta ja pankkimaailmasta.

Lyhyiden alustusten jälkeen tilaisuus jatkuu vapaamuotoisella keskustelulla virvoittavan iltapalan merkeissä.

5.10. Mikkeli
21.10. Pori
28.10. Tampere
5.11. Turku
8.11. Lappeenranta
24.11. Oulu