Antti Aine on liiton tulevaisuus­valiokunnan puheenjohtaja

Antti Aine on toiminut uransa aikana pääsääntöisesti erilaisissa yliopistollisissa tutkimus- ja opetustehtävissä. Hän on ollut Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen urheiluoikeuden professori vuodesta 2019 alkaen.

Aine auskultoi jatko-opintojensa suorittamisen aikana silloisessa Tampereen käräjäoikeudessa ja on toiminut lähes parinkymmenen vuoden ajan markkinaoikeuden asiantuntijajäsenenä.

Lakimiesliiton hallitukseen hänet valittiin kuluvan vuoden alusta lukien.

Miksi sinusta tuli lakimies?

Ajatus oikeustieteelliseen tiedekuntaan hakemisesta virisi jo yläkoulu- ja lukioaikana.

Ensimmäisiin mielikuviin juristin tehtävistä taisivat vaikuttaa ulkomaiset televisiosarjat, kuten Matlock.

Ensimmäisiin mielikuviin juristin tehtävistä taisivat vaikuttaa ulkomaiset televisiosarjat, kuten Matlock, mutta hyvin pian juristin työssä alkoivat kiinnostaa erilaisten ongelmien analysoiminen, ratkaiseminen ja siihen liittyvä argumentointi.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Lakimiesliiton hallituksessa?

Työtaustani vuoksi koulutuspoliittiset asiat ja juristien tuleviin osaamisvaatimuksiin liittyvät kysymykset ovat lähellä sydäntäni.

Lakimiesliiton hallituksessa on kuitenkin katsottava asioita yksittäisiä sektoreita laajemmin. Oikeusvaltion puolustaminen on liiton ydintehtäviä, ja tärkeitä kysymyksiä liittyy jatkossa myös juristien työhyvinvoinnin edistämiseen.

 Mikä on tulevaisuusvaliokunnan tehtävä?

Tulevaisuusvaliokunnan tehtävänä on tuottaa tietoa ja aloitteita liiton toiminnan pitkäjänteisen suunnittelun ja ohjauksen tueksi. Tulevaisuusvaliokunnalla oli mandaattinsa mukaisesti keskeinen asema liiton nykyisen strategian valmistelussa.

Tulevaisuusvaliokunnalla oli mandaattinsa mukaisesti keskeinen asema liiton nykyisen strategian valmistelussa.

Perinteisesti myös erilaiset koulutuspoliittiset kysymykset ovat kuuluneet tulevaisuusvaliokunnan työlistalle.

Kolme asiaa, joita tarvitset työssäsi päivittäin?

Tietokone, puhelin ja julkaisutietokannat.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Pelaan säännöllisesti tennistä ja pidän muutoinkin huolta kunnostani lenkkipoluilla ja kuntosalilla. Oivallista vastapainoa työtehtäville tarjoavat myös tuomaritehtävät miesten Superpesiksessä ja tenniksen ammattilaiskisoissa.