CV-coachilta vauhtia lakimiesuraan

CV-coachin myötä liiton tarjoamat palvelut lakimiesuraan liittyen ovat yhä kattavammat. Valmentajina toimivat CareerStorm oy:n rekrytointiin ja uravalmennukseen perehtyneet ammattilaiset.

CareerStormin toimitusjohtaja Heidi Viljamaan mukaan yleisin ongelma CV:n teossa on se, että ihminen pitää omaa osaamistaan itsestäänselvyytenä. Omasta osaamisesta kerrotaan liian yleisellä tasolla, eikä CV:stä käy ilmi, millaista työtä henkilö osaa ja haluaa tehdä. Valmentajan avulla on helpompi löytää sanat ja sävyt, joilla kuvata omaa osaamistaan, jotta saa aidosti haluamiaan työtilaisuuksia.

Palvelu on ollut aiemmin käytössä muun muassa Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:llä, jossa siihen ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Asiamies Aki Reinimäen mukaan palvelu on ollut joillekin jäsenille jopa käänteentekevä. Palvelun käyttäjillä on yleensä ollut jonkinlainen taitekohta työuralla, jolloin on ollut hyvä hioa työnhakutaitoja ammattilaisen avulla. Myös muualla palaute on ollut hyvää. Ammattilaiset pystyvät arvioimaan CV:n harjaantuneella silmällä ja objektiivisesti.

CV:ssä käytetty tyyli ja rakenne elää jatkuvasti, eikä työnhakijalle riitä ainoastaan uusien tietojen päivittäminen vanhaan pohjaan. Viljamaan mukaan CV täytyy muutaman vuoden välein vetää niin sanotusti kölin ali, erityisesti jos urapolun suuntaa haluaa vaihtaa.

CV kannattaakin päivittää hyvissä ajoin – ainakin silloin, jos arvelee tarvitsevansa sitä seuraavan kolmen kuukauden aikana. Myös LinkedIn-profiilin luomisen tai päivityksen yhteydessä on hyvä pyytää konsultointia.

 

Kätevästi coachattavaksi

Ajan CV-coachille voi varata 1.11. alkaen osoitteesta www.urapalvelut.fi/lakimiesliitto.

  1. Varaa aika ja saat vahvistusviestin sähköpostitse.
  2. Viestiin vastaamalla voit lähettää valmentajallesi oman CV:n, hakemuksen ja mahdollisen työpaikkailmoituksen.
  3. Valmentaja tutustuu materiaaliin ja soittaa sinulle varattuna aikana. Hän selvittää mikä tavoite CV:n suhteen on ja menee suoraan asiaan kysymällä lisäkysymyksiä työkokemuksestasi. Valmentaja antaa palautetta ja muutosehdotuksia.

Lakimiesliitto subventoi palvelua merkittävällä summalla, niin että palvelun käyttäjälle jää maksettavaksi vain 30 euron omavastuumaksu.