Julkiset Oikeusavustajat ry – Edunvalvontaa perusarjessa ja muutoksessa

Miksi yhditys on olemassa?

Olemme julkisten oikeusavustajien etujärjestö, joka pyrkii vaikuttamaan alan palkkaukseen ja työehtoihin muun muassa neuvotteluissa oikeusministeriön kanssa. Toimimme myös yhdyssiteenä julkisten oikeusavustajien välillä.

Millaista toiminta on?

Edunvalvonnan lisäksi annamme lausuntoja lainvalmistelua koskevissa kysymyksissä. Meillä on jonkin verran myös koulutus- ja tiedotustoimintaa. Vuosikokouksen pidämme yleensä oikeusministeriön järjestämien Kehittämispäivien yhteydessä, ja silloin meillä on myös vapaamuotoinen illanvietto jäsenistölle.

Tällä hetkellä ajankohtaista on uuden Oikeuspalveluviraston perustaminen.

Tällä hetkellä ajankohtaista on uuden Oikeuspalveluviraston perustaminen. Sen on tarkoitus aloittaa vuoden 2025 alussa, jolloin nykyiset oikeusapu- ja edunvalvontapiirit lakkautetaan. Valvomme tässä oikeusavustajien asemaa ja toivomme hallinnon keskittämisen tuovan muassaan niin tehokkuutta kuin yhteisiä toimintatapojakin.

Mitä yhdistys antaa jäsenelle?

Jäsen saa muun muassa palkkaukseen ja työoloihin liittyvää edunvalvontaa, tietoa ajankohtaisista asioista, ammatillisen yhteisön sekä kanavan vaikuttaa.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Yhdistykseen voi liittyä julkisen oikeusavustajan tehtäviä joko virassa tai määräaikaisena hoitava juristi, jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy jäseneksi. Liittyminen onnistuu verkkosivustolla tai ottamalla yhteyttä rahastonhoitajaamme Iiris Jokiseen, sihteeriimme Anssi Kyllöseen tai puheenjohtajaan.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Jokaisen julkisen oikeusavustajan kannattaa olla jäsen yhdistyksessä, joka ajaa ja valvoo juuri hänen ammatillisia etujaan. Reippaasti vain yhteyttä meihin!

Kysymyksiin vastasi Julkiset Oikeusavustajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kotajärvi.