Eemil Nuuttila on Lakimiesliiton hallituksen opiskelijaedustaja

Nuuttila aloitti yliopisto-opiskelunsa vuonna 2013 Helsingin yliopistossa taloustieteen parissa ja vaihtoi opinnot vuonna 2017 oikeustieteisiin Lapin yliopistoon. Neljän oikkarivuoden aikana Nuuttilalle on kertynyt pääosin verotukseen kytkeytyvää työkokemusta Big4-yrityksestä ja Verohallinnosta.

Nuuttila on ollut aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa ja istuu myös Lapin yliopiston hallituksessa.

Miksi lähdit opiskelemaan oikeustiedettä?

Minua on aina kiinnostanut, kuinka yhteiskunta toimii. Oikeustiede on yhteiskuntatieteiden joukossa ikään kuin insinööriala, jossa hyvin konkreettisesti uppoudutaan yhteiskunnan rakenteisiin ja niiden puitteissa toimimiseen.

Oikeustieteellinen tutkinto avaa ovia mitä kiinnostavimpiin työtehtäviin, myös perinteisten juristiammattien ulkopuolelle.

Mikä sai sinut mukaan Lakimiesliiton hallitukseen?

Ainejärjestötasolla toimiessani näin sen merkityksen ja potentiaalin, joka Lakimiesliitolla on opiskelijayhteisön suuntaan. Halusin päästä mukaan kehittämään Lakimiesliiton ja opiskelijoiden yhteispeliä.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Lakimiesliiton hallituksessa?

Opiskelijoiden ja ainejärjestöjen äänen on kuuluttava Lakimiesliiton toiminnassa, muodostavathan opiskelijat merkittävän osan Lakimiesliiton jäsenkunnasta omine erityistarpeineen.

Erityisen kiinnostunut olen koulutuspolitiikasta ja haluan olla varmistamassa, että juristikuntaa koulutetaan riittävillä resursseilla ja että tutkintojen sisällöt ovat asianmukaiset.

Haluan olla varmistamassa, että juristikuntaa koulutetaan riittävillä resursseilla ja että tutkintojen sisällöt ovat asianmukaiset.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Avaimet, lompakko ja puhelin.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Yritän jaksottaa omaa aikaani niin, että opintojen ja luottamustehtävien hoidon oheen jää aina erikseen varattua vapaa-aikaa. Erityisesti ystävät ovat jaksamisen kannalta avainasemassa!