Henkilöstöedustajat muutosten keskipisteessä

Luottamusmiehet, yhteyshenkilöt ja työsuojeluvaltuutetut toimivat työyhteisöissä henkilöstön omina vaikuttajina. He ovat erilaisissa asioissa sekä moninaisissa tilanteissa työntekijöiden edustajia ja etujen valvojia niin neuvottelijoina, sopijoina, sovittelijoina kuin tiedonvälittäjinä.

Henkilöstöedustajien oikeuksista ja velvollisuuksista löytyy­ säännöksiä sekä työlainsäädännöstä että työmarkkina­järjestöjen sopimuksista. Lainsäädäntö ja sopimukset luovat puitteet, joiden avulla työyhteisöissä voidaan henkilöstön ja työnantajan yhteistyöllä saada tuloksia aikaan.

Yksin ja yhdessä

Lakimiesliitto kutsui toukokuun lopulla henkilöstöedustajina toimivat jäsenensä yhteiseen tapaamiseen, jossa ­keskusteltiin muun muassa palkkausjärjestelmien plussista­ ja miinuksista sekä henkilöstöedustajien jaksamisesta muutosten pyörteissä. Henkilöstöedustajat saattoivat tilaisuudessa vaihtaa keskenään mielipiteitä asioista, joita he ­joutuvat yleensä työpaikoilla pohtimaan melko yksin.

Palkkausjärjestelmät nostattivat esiin lukuisia kysymyksiä­ ja käytännön esimerkkejä, joita puitiin tutkija Johanna Maaniemen johdolla. Maaniemi työskentelee palkkausjärjestelmien rakentamiseen erikoistuneessa Alexander Pay Managementissa. Hän painotti, että järjestelmät pyrkivät tuomaan lisää johdon­mukaisuutta ja perusteita palkkaukseen – mutta oleellista on, että löydetään omaan organisaatioon ja toiminta­tapaan sopivin malli.

Koulutussuunnittelija Leo Junno TJS Opintokeskuksesta pureutui työelämän muutosten ja niiden työyhteisössä käsittelyn kautta henkilö­kohtaiseen jaksamiseen. Niin julkisen kuin yksityisen sektorin henkilöstöedustajat tunnistivat hyvin tuttuja nykytyöelämän ilmiöitä Junnon esityksestä; puheen­vuoroissa korostettiin muutosten olevan jatkuvia ja kiivastahtisia. Junno antoi osallistujille myös käytännön esimerkkejä siitä, miten voi tunnistaa itsestään työuupumisen ja loppuun palamisen merkkejä, sekä siitä, kuinka muutoksista selviää.

Tapaamisille tarvetta

Henkilöstöedustajatapaamisia Lakimiesliitto järjestää myös tulevaisuudessa. Nyt toteutetussa tilaisuudessa osanottajat esittivät toiveita aiheista, joita seuraavissa tapaamisissa olisi syytä käsitellä – aihetoiveita saa lähettää liiton toimistoon­ myöhemminkin.

Kiitos lakimiesliittolaisille henkilöstöedustajille vaativasta­ luottamustyöstä, jota teette meidän kaikkien hyväksi oman työnne ohella.

 

Teksti Taru Turunen 

 

Kirjoittaja on Suomen Lakimiesliiton edunvalvontayksikön johtaja.