Ira Hietanen-Tanskanen on Lakimiesliiton vara­puheenjohtaja

Oikeudenmukaisuus on ollut minulle tärkeä arvo jo pienestä pitäen, sanoo Ira Hietanen-Tanskanen.

Hietanen-Tanskasella on vahva järjestö- ja vaikuttamistausta jo nuoruudesta. Hän on toiminut muun muassa Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja Artikla ry:n valmennuskurssipäällikkönä.

Lakimiesliitossa Hietanen-Tanskanen on ollut sekä työntekijä että luottamushenkilö: koulutuspoliittisen jaoston jäsen, opiskelija-asiamies, lakimies sekä Lakimiesliiton valtuuskunnan jäsen nyt toista kautta. Päivätyötään hän tekee hallintolakimiehenä Helsingin seurakuntayhtymässä. Hänet valittiin liiton varapuheenjohtaksi marraskuussa 2021.

Miksi sinusta tuli lakimies?

Oikeudenmukaisuus on ollut tärkeä arvo jo pienestä pitäen. Olen kirjoittanut jo alakoululaisena, että minusta tulee lakinainen tai opettaja. Minusta tuli juristi, koska haluan edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassamme.

Olen kirjoittanut jo alakoululaisena, että minusta tulee lakinainen tai opettaja.

Mikä sai sinut kiinnostumaan liiton varapuheenjohtajan tehtävästä?

Liiton strategia vuosille 2021–2025 on innostava. Strategian kärkiä – parempi jäsenymmärrys, parempi työelämä ja parempi oikeusvaltio – tuleekin toteuttaa määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti. Halusin olla mukana tässä työssä.

Lakimiesliitto yhdistää juristit eri tehtävissä – yhteisöllisyyden vahvistaminen on tärkeää.

Millaisia työhön liittyviä odotuksia sinulla on?

Pidän tärkeänä, että strategiassa asetettuihin tavoitteisiin tartutaan ja niitä lähdetään edistämään. Jokaisella juristilla on oikeus tasapainoiseen elämään, jossa työ, perhe ja vapaa-aika on mahdollista yhteensovittaa. Vain hyvinvoivat juristit voivat tehdä työnsä hyvin ja varmistaa oikeusvaltion toiminnan parhaalla mahdollisella tavalla.

Toivon, että liiton jäsenet ovat yhteydessä, sillä vuoropuhelu on tärkeää.

Vain hyvinvoivat juristit voivat tehdä työnsä hyvin ja varmistaa oikeusvaltion toiminnan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Puhelin, hammasharja, musiikki.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Perheen kanssa ulkoilu ja leikkiminen lapsen kanssa saa ajatukset irti työasioista. Nautin myös musiikista ja tanssimisesta.