Jarno Limnéll Lakimiespäivään: Turvallisuus on perustarve

Mikä on aiheesi lakimiespäivässä ja millaista keskustelua toivot sen herättävän?

Puhun meitä kaikkia koskettavasta turvallisuudesta, asiasta joka on ihmisen perustarve. Turvallisuus – niin todellisuus kuin turvallisuuden tunne – on muuttumassa epävakaassa maailmassa. Myös turvallisuuden vahvistamisen keinot muuttuvat.

Samanaikaisesti turvallisuus näyttäytyy yhä vahvemmin myös yhteiskuntien ja yritysten kilpailuetuna, ja tämä kannattaa meidän Suomessa hyödyntää. Pohjimmiltaan turvallisuudessa on Suomessa kyse luottamuksen vahvistamisesta. Toivon, että jokainen pohtisi miten voi olla mukana ylläpitämässä ja vahvistamssa luottamusta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Päivän teema on Suomi 100. Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee?

Suomalaisuus tarkoittaa minulle ennen kaikkea rakkautta tätä maata kohtaan ja ylpeyttä olla suomalainen. Olemme olleet selviytyvä ja menestyvä kansakunta 100-vuotta. Tärkeä kysymys nyt juhlavuotenamme kuuluu; millainen on Suomen tulevaisuuden tarina?

Mikä on tärkeintä juuri nyt oikeuselämässä ja yksityiselämässä?

Hyvin merkittävä haaste on teknologian kehitys, mikä vaikuttaa yhä radikaalimmin niin lainsäädäntöön, yhteiskuntaan, yrityksiin sekä myös ihmisyyden tulevaisuuteen. Elämme merkittävää aikakautta ihmiskunnan historiassa.

Jarno Limnéll esiintyy Lakimiespäivässä 6.10. Tule kuulemaan hänen esityksensä aiheesta “Turvallisuuden todellisuus 2017”.

Katso koko Lakimiespäivän ohjelma.