Jatkossa liitto tunnetaan Juristiliittona

Juristiliitto on kutsumanimem­me. Tai brändinimemme, kuten organisaatioiden kohdalla usein sanotaan, toteaa Juristiliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander.

– Tunteita herättäneessä nimikeskustelussa brändinimi oli kompromissi, jolla jatketaan eteenpäin. Yhdistysrekisterissä nimenä säilyy Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry.

Nimen virallinen vaihtaminen olisi vaatinut muutoksen liiton sääntöihin ja ¾-kannatuksen.

Nimen virallinen vaihtaminen olisi vaatinut muutoksen liiton sääntöihin ja ¾-kannatuksen. Ehdotus ei saanut vaadittua määräenemmistöä. Sitä kannatti 33 valtuuskunnan jäsentä, ja sääntöjen muutos olisi edellyttänyt 34 ääntä. 11 valtuuskunnan jäsentä oli Lakimiesliitto-nimen säilyttämisen kannalla ja yksi äänesti tyhjää.

Tämän jälkeen äänestettiin niin sanottuun brändinimeen siirtymisestä. Tämä uudistus ei ole sääntömääräinen asia, joten riitti, että ehdotusta kannatti valtuuskunnan enemmistö.

Tilander muistuttaa, että brändinimet ovat arkipäivää monissa järjestöissä. Hän luottaa, että uuteen nimeen totutaan nopeasti, kun Juristiliitto-nimi näkyy kaikessa liiton toiminnassa.

Muutos nimessä otetaan käyttöön asteittain liiton viestinnässä, palveluissa ja tapahtumissa. Tämä uudistustyö on jo alkanut.

Syyskokouksessaan valtuuskunta vahvisti myös vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion.  Liiton toiminta on taloudellisesti vakaalla pohjalla. Jäsenmaksussa ei tapahtunut vuodelle 2023 muutoksia, ja se on edelleen 300 euroa vuodessa. Työttömyyskassan jäsenmaksu on 36 euroa vuodessa.

Liiton hallituksen puheenjohtaja Marika Valjakka valittiin yksimielisesti kahden vuoden jatkokaudelle. Hänen henkilökohtaisena varajäse­nenään jatkaa Jukka Haavisto.

Liiton hallituksen puheenjohtaja Marika Valjakka valittiin yksimielisesti kahden vuoden jatkokaudelle.

Hallituksesta poisjääneen Paula Virrankosken tilalle valittiin jäljellä olevalle vuoden kaudelle Assi Salminen, varajäsenenään Minna Hällström.

Uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin Tarik Ahsanullah (vara­jäseneksi Janne Hälinen), Katriina Vierula (Juha Viertola) ja Jesse Viljanen (Petri Impola).

Hallituksessa työtään jatkavat myös kautensa puolivälissä olevat Antti Aine (Viveca Still), Pekka Liesivuori (Ulla Vainikka) ja Anna Pitkänen (Hanna Vainionpää).

Hallituksen opiskelijajäsenen Eemil Nuuttilan toimikausi päättyy vuodenvaihteeseen. Vuoden toimikaudelle valittavan uuden opiskelijajäsenen nimeää liiton hallitus joulukuun kokouksessaan.