Jenni Tuomainen on Lakimiesliiton koulutuspoliittinen suunnittelija

Miksi ryhdyit opiskelemaan oikeustiedettä?

Olen lapsesta lähtien haaveillut juridiikan opinnoista. Aikaisemmalta koulutukseltani olen oikeustradenomi, ja työskentelin aikoinaan tamperelaisessa asianajotoimistossa asianajoassistenttina. Silloinen esihenkilöni kannusti minua hakeutumaan opiskelemaan myös juristiksi, koska kuulemma minulla oli kykyjä siihen. Vuonna 2016 päätin kokeilla onneani, ja hyvin kävi.

Nyt olen lähes valmis oikeus­tieteen maisteri, ja tavoitteena olisi valmistua ensi kevään aikana. Työ Lakimiesliiton koulutuspoliittisena suunnittelijana yhdistää kolme intohimoani: koulutuspolitiikan, juridiikan ja järjestö­toiminnan.

Mikä on Lakimiesliiton koulutuspoliittisen suunnittelijan tehtävä?

Tehtäväni sisältää Lakimiesliiton koulutuspoliittista ja oikeuspoliittista vaikuttamistyötä ja niiden suunnittelua. On tärkeää, että suomalaista oikeudenhoitoa kehittäessä kuullaan myös juridisen alan asiantuntijoiden ääni. Toivonkin pääseväni myös kehittämään Lakimiesliiton vaikuttavuutta ja merkitystä niin, että olemme jatkossakin se taho, jonka kehitys­ideoita kuunnellaan.

Miksi liiton koulutuspoliittinen työ ja suunnittelu on tärkeää?

On tärkeää, että tulevaisuudessakin suomalainen oikeustieteellinen koulutus on laadukasta ja riittävästi resursoitua. Tästä syystä esimerkiksi mahdollisten koulutuslaajennusten tulee perustua jatkossakin vain todelliseen ennakointitietoon ja arvioon tarvittavista osaajista.

On tärkeää, että tulevaisuudessakin suomalainen oikeustieteellinen koulutus on laadukasta ja riittävästi resursoitua.

Kannatan myös koulutusyksiköiden välistä yhteistyötä erityisesti syventävien opintojen osalta. Olisi tärkeää, että opiskelijalla olisi jatkossa mahdollisuus hyödyntää eri yksiköiden tutkimusprofiileja. Uskon, että Lakimiesliitolla on merkittävä rooli tämän yhteistyön osana ja vuoropuhelun kävijänä.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Yritän harrastaa liikuntaa aktiivisesti, mutta se valitettavasti jää välillä muiden harrastuskiireiden jalkoihin. Nautin hyvästä ruuasta ja juomasta silloin tällöin, ja löydänkin itseni usein keittiöstä kokkailemasta lempiruokiani.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Muistikirja, kynä ja podcastit.