Jesse Sironen on Juristiliiton opiskelija­koordinaattori

Miksi lähdit opiskelemaan oikeustiedettä?

Yhteiskunta ja sen toiminta ovat kiinnostaneet minua pitkään. Ylä-asteella ja lukiossa oikeustiede nousi päällimmäiseksi kiinnostuksen kohteeksi, ja tuolloin tuli ensimmäinen palo hakeutua opiskelemaan sitä. Ensimmäisen pääsykoekevään aikana ajatus siitä, että oikeustiede olisi ”mun juttu” vain vahvistui, ja nyt useamman opiskeluvuoden jälkeen kiinnostus on säilynyt ja syventynyt.

Oikeustieteen koulutus takaa laajat ja monipuoliset työmahdollisuudet, ja se antaa erinomaiset avaimet ymmärtää yhteiskuntaa ja sen toimintaa.

Ensimmäisen pääsykoekevään aikana ajatus siitä, että oikeustiede olisi ”mun juttu” vain vahvistui.

Mikä sai sinut hakemaan opiskelijakoordinaattoriksi?

Jo ainejärjestöuran aikana edunvalvonta on kiinnostanut valtavasti. Koen, että opiskelijakoordinaattorina kykenen tuomaan ainejärjestöuran aikana kertynyttä kokemusta ja ammattitaitoa edunvalvonnan puolella myös kansalliselle tasolle.

Työmarkkinajärjestön toiminta on kiinnostavaa, ja tässä tehtävässä pääsee seuraamaan etupenkiltä sitä, miten kyseinen instanssi toimii.

Työmarkkinajärjestön toiminta on kiinnostavaa, ja tässä tehtävässä pääsee seuraamaan etupenkiltä sitä, miten kyseinen instanssi toimii.

Mihin asioihin haluat erityisesti paneutua opiskelijakoordinaattorina?

Edistää entisestään Juristiliiton ja ainejärjestöjen yhteistyötä sekä edistää Juristiliiton näkyvyyttä erityisesti keski- ja loppuvaiheen opiskelijoille.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Huolehdin jaksamisestani tasapainottamalla työtä ja koulua lähinnä urheilulla. Tällainen ”oman pienen hetken” ottaminen on mielestäni erittäin tärkeää jaksamisen kannalta.

Kun löytää itselleen sellaista mielekästä tekemistä, jonka saa mahdutettua arkeen rutiininomaisena, se toimii erinomaisena nollauskeinoja arjen muille, kuormittavammille, osa-alueille.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Jotain sporttausta, puhelimen sekä yöunet (hyvät tai huonot).