Judica ry – Matala kynnys ja tilaa luovuudelle

Miksi Judica ry on olemassa?

Olemme heitä varten, jotka suorittavat oikeusnotaarin tai oikeustieteen maisterin tutkintoa Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Judica ry:n tehtävä on toisaalta edunvalvontaa: jotta opiskelijoilla olisivat asiat mahdollisimman hyvin niin valtakunnallisesti kuin omalla laitoksella.

Suomen nuorimpana oikeustieteen koulutusyksikkönä tuomme myös esiin laitoksemme osaamista esimerkiksi työelämäkentällä.

Toisaalta panostamme vapaa-aikaan, järjestämme vastapainoa opiskelulle ja autamme opiskelijoita jaksamaan.

Suomen nuorimpana oikeustieteen koulutusyksikkönä tuomme myös esiin laitoksemme osaamista esimerkiksi työelämäkentällä.

Millaista yhdistyksen toiminta on?

Olemme nuori ainejärjestö, ja meillä on paljon tilaa luoville tekijöille. Meillä ei ole pitkälle vakiintuneita perinteitä, vaan haemme paikkaamme ja kehitymme nopeaa tahtia. Meillä on useita toimikuntia, ja toiminnassa on mukana suuri osa opiskelijoista.

Innokkaat pääsevät järjestämään tapahtumia, pitämään yhteyttä esimerkiksi asianajotoimistoihin Helsingissä tai vaikka suunnittelemaan haalarimerkkejä. Eri taustoista tuleville opiskelijoille löytyy kyllä tekemistä. On liikuntaa, lautapelejä ja muuta.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Jäsenyyttä haetaan nettisivuiltamme, ja hallitus tarkistaa tutkinto-oikeuden ja hyväksyy jäsenyyden. Lisäksi tarvitaan vain jäsenmaksu, joka on kertaluonteinen koko opiskeluajaksi.

Laajemmassa mielessä mukaan pääsee osallistumalla tapahtumiin, lähtemällä toimikuntiin, käymällä liikuntavuoroilla ja niin pois päin. Tarkoitus on pitää mahdollisimman matalaa kynnystä.

Tarkoitus on pitää mahdollisimman matalaa kynnystä.

Nyt esimerkiksi järjestimme fuksiviikoille rinnakkaiset syyskauden avajaiset eli oman hengailutapahtuman vanhemmille opiskelijoille – tällä pyrimme edesauttamaan kavereiden saamista haastavan etäajan jälkeen.

Mitä Judica ry antaa jäsenelle?

Jäsen saa pääsyn juristien ja juristiksi opiskelevien joukkoon. Yhteenkuuluvuutta, vastapainoa ja oheistekemistä opinnoille. Verkostoitumismahdollisuuksia, ikkunoita uravaihtoehtoihin ja opiskelijajäsenyyden Lakimiesliitossa.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle?

Terveisiä erityisesti niille lukiolaisille, jotka miettivät, mihin oikikseen haluaisivat suunnata. Itä-Suomen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus, graduaiheen voi valita mielenkiintonsa mukaan ja Judicassa on pienen järjestön yhteishenki sekä tiivis meno myös fuksivuoden jälkeen.

Jos haluaa perustaa kerhon tai tehdä liikuntakokeilun, se on todellakin mahdollista. Ja Joensuu on hyvä, kompakti kaupunki, jossa opiskelijat viihtyvät!

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Kataja.