Juristiuutisten ensimmäinen numero

Blogit ja kolumnit
14.02.2023 • Janne Laukkanen

Liitto perustettiin vuonna 1944, ja heti seuraavana vuonna se alkoi julkaista ”Lakimiesliiton tiedoituksia” -julkaisua. Vuonna 1966 lehden nimi muuttui muotoon Lakimiesuutiset. Uudistuneen lehden ensimmäinen päätoimittaja oli liiton silloinen toiminnanjohtaja Pentti Ajo. Hänen myötään julkaisusta kehittyi aito juridinen erikoisaikakauslehti.

Kuluvan talven aikana mietimme liiton viestinnässä liiton tuottamien journalististen sisältöjen julkaisutapoja ja -tahtia. Sähköiset alustat ja somekanavat tarjoavat ennennäkemättömän monipuoliset mahdollisuudet sisältöjen jakamiseen ja myös julkaisemisen aikatauluihin.

Emme ole enää vuosiin olleet riippuvaisia printtijulkaisun ilmestymistahdista, vaan voimme kertoa alan tapahtumista monilla muillakin keinoin.

Emme ole enää vuosiin olleet riippuvaisia printtijulkaisun ilmestymistahdista, vaan voimme kertoa alan tapahtumista monilla muillakin keinoin. Toisaalta postiluukkuun kolahtava lehti kiinnittää saajansa huomion sähköisistä kanavista poikkeavalla tavalla.

Kuluvana vuonna 2023 liiton lehti ilmestyy painettuna viisi kertaa. Lisäksi huhtikuussa ilmestyy lehden erikoisnumero, joka tarttuu erityisesti jäsenkunnan uraan ja ansiotasoon liittyviin kysymyksiin. Erikoisnumerossa kerromme yksityiskohtaisesti myös vuotuisen palkkatutkimuksen tuloksista – jotka ovat vuodesta toiseen luetuimpia sisältöjämme.

Tästä eteenpäin lehti jatkaa nimellä Juristiuutiset – Juristnytt.

Tästä eteenpäin lehti jatkaa nimellä Juristiuutiset – Juristnytt. Taustalla on liiton käyttämän nimen muuttuminen Juristiliitoksi ja muutoksen heijastuminen myös liiton tapahtumien ja palveluiden nimiin.

Lehden ydin on kertoa journalistisesti oikeudellisista ilmiöistä, alan ajankohtaisista teemoista ja kiinnostavista henkilöistä. Syvennymme sellaisiin aiheisiin, joihin muu media ei tartu. Yhtä mielellämme annamme tietenkin keskusteluavauksia muun median jatkettaviksi.

Syvennymme sellaisiin aiheisiin, joihin muu media ei tartu.

Niin, ja kirjoituksen alussa mainitsemani Pentti. Hän on edelleen mukana lehdenteossa! Pentti on jäsenenä lehden lukijaraatina ja ideariihenä toimivassa toimitusneuvostossa.

Järjestölehden vahvuutena on pureutua nopeasti niihin aiheisiin, jotka jäsenistöä kiinnostavat. Tulipa ideat toimitusneuvostosta tai suorana lukijapalautteena. Kerrothan, mistä haluat kuulla lisää.

Kirjoittaja on Juristiuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@juristiliitto.fi, @LaukkanenJanne