Kesätöitä – vaikka edes hetkeksi!

Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA on huolissaan tulevan kesän ennusmerkeistä kesätöiden osalta. Jo viime kesänä monelta opiskelijalta jäi välttämätön työharjoittelu suorittamatta, ja sitä kautta jopa valmistuminen saattoi viivästyä.

– Vaikka taloudellinen tilanne on joidenkin ennusteiden mukaan vahvistumaan päin, kesätyötilanne näyttää kehnolta. Toivottavaa olisi, että työantajat rohkaistuvat tulevaisuuden rakentamiseen palkkaamalla normaaliin tapaan kesätyöntekijöitä, AOVAn puheenjohtaja Tuomas Meriniemi toteaa.

Mikäli työnantajalla ei ole mahdollisuuksia palkata useampaa kesätyöntekijää koko kesäksi, useamman osa-aikaisen kesätyöntekijän palkkaaminen on AOVAn mielestä hyvä vaihtoehto.

– Opiskelijalle on tärkeintä saada työkokemusta ja yhteyksiä työelämään sekä saada välttämättömät työharjoittelut suoritetuiksi. Työnantaja voi tukea tätä ottamalla kesätöihin useampia opiskelijoita, mutta lyhyemmäksi ajaksi. Näin myös yritys saa kontaktin tulevaisuuden tekijöihin, Meriniemi jatkaa.

Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA edustaa 100 000 akavalaista opiskelijaa. Se toimii asiantuntijana sekä edunvalvojana korkeakouluopiskelijoiden työelämäkysymyksissä.