Kriisi haastaa sekä nopeaan että analyyttiseen viestintään

Blogit ja kolumnit
07.04.2020 • Janne Laukkanen

”Juristeille on nyt varattu tärkeä tehtävä pitää kukin omassa roolissaan oikeusjärjestys voimassa poikkeustilankin aikana.”

”Koronan taloudelliset seuraamukset jakautuvat yhteiskunnassa epätasaisesti. Nyt jos koskaan on puhallettava yhteen hiileen. Tätä yhteistyötä tapahtuu juristien osalta Lakimiesliiton kautta.”

Tärkeitä sitaatteja liittomme johdolta. Ensiksi sanottu on liiton hallituksen puheenjohtajan Antero Rytkölän Puheenvuoro-kirjoituksesta. Jälkimmäinen liiton toiminnanjohtaja Jore Tilanderin blogista, joka on julkaistu verkkosivuillamme.

Kevään koronakriisi on haastanut eri organisaatiot viestimään tilanteiden vaihtuessa päivittäin.

Toimin luottamustehtävässäni Viestinnän eettisessä neuvottelukunnassa, joka ottaa kantaa viestinnän eettisiin kysymyksiin. Neuvottelukunnassa olemme korostaneet aktiivisen ja vuorovaikutteisen viestinnän merkitystä. Viestinnän tekee eettiseksi halu keskittyä kriisin lievittämiseen ja ratkaisemiseen, ei lietsomiseen.

Kriisi tekee tarpeelliseksi viestimisen eri kanavissa.

Kriisi tekee tarpeelliseksi myös viestimisen eri kanavissa. Sosiaalinen media näyttää tällaisissa hetkissä voimansa nopeudellaan. Lakimiesliitossa olemme halunneet parhaamme mukaan antaa ajantasaista tietoa sähköisissä kanavissamme.

Tälle on ollut monenlaista tarvetta: Esimerkiksi webinaarimuotoisille koulutuksillemme on ollut suuri kysyntä. Samaan aikaan työ- ja virkasuhdeneuvonnan ja urapalvelumme asiantuntijat ovat antaneet tiuhaan neuvoja jäsenistöllemme. Yhteinen liitto ja juristiyhteisö on näyttänyt merkityksensä!

Yhteinen liitto ja juristiyhteisö on näyttänyt merkityksensä!

Se, mikä on kriisin aikana tuoretta somessa tai verkkolehdessämme, on printtilehdessä helposti vanhaa. Se ei kuitenkaan poista painetun lehden arvoa.

Keskellä kriisiä tarvitsemme nopeaa tietoa, mutta kriisin jälkeen analyysiä. Koronaa tulemme tarkastelemaan oikeudellisesta näkökulmasta myös Lakimiesuutisissa – sitten kun on tästä kaikesta toipumisen vuoro.

Kirjoittaja on Lakimiesuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@lakimiesliitto.fi, @LaukkanenJanne