Lain Huuto kaikui suurkonserteissa

– Montako iskua tähän kohtaan tarvitsette: neljä vai riittääkö kaksi? kysyy Lain Huuto -kuoron johtaja Paavo Hyökki.

– Kaksi iskua riittää! vastaa joukko juristeja, lääkäreitä ja poliiseja.
On marraskuinen perjantai-ilta. Kirkkonummen kirkkoon on kokoontunut Kirkkonummen kamariorkesteri ja neljä kuoroa: Lain Huuto, Medicanto, Helsingin Poliisilaulajat ja Helsingin Naispoliisilaulajat. Työn alla on kunnianhimoinen projekti: W. A. Mozartin Requiem ja sen Suomessa aiemmin kuulematon Franz Beyerin versio esitettynä kolmessa eri kirkossa.

Harjoitukset sujuvat kurinalaisesti ja samalla rennolla otteella. Joukosta ei huomaa, että seuraavana päivänä alkaa konsertti­kiertue, joka suuntaa ensin Turkuun ja Hämeenlinnaan ja joka ­huipentuu 4.12. Kallion kirkkoon, Mozartin kuolinyönä esitettävään konserttiin.

– Itse konsertit sujuivat Turussa ja Hämeenlinnassa hyvin. Varsinkin Hämeenlinnan kirkossa oli upea sointi, kertoo myöhemmin Ulla Mohell, alttoa laulava oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos. Hän on ollut mukana kuoron perustamisesta eli vuodesta 2009 lähtien.

Mutta ei amatöörilaulajien sesonki tähän lopu. Lain Huudon ­joulukonsertti pidetään Uspenskin katedraalissa 14.12. Lakimiesliiton jäsenillä on mahdollisuus kuunnella kuoroa Lakimiespäivänä 4.10.2013.                         

Ritva Juntunen