Lakimiesliitolla rentouttava kesä

Onnistunut elokuvavalinta varmisti pääkaupunkiseudun kesätapahtuman suosion

Helsingin Tennispalatsin toiseksi suurin elokuvasali täyttyi ääriään myöten 14.6. pääkaupunkiseudulla asuvien liiton jäsenten keskittyessä seuraamaan elokuvaa Lincoln Lawyer – oikeuden palvelija. Matthew McConaugheyn tähdittämässä trillerissä useiden yllättävien käänteiden jälkeen paha sai palkkansa.

Elokuvavalintaan oltiin yleisesti tyytyväisiä, ja nähty filmi sopi erinomaisesti rentoon kesätapahtumaan. Ennen elokuvaa liiton puheenjohtaja Risto Nuolimaa kertoi edunvalvonnan ajankohtaisista kuulumisista ja toivotti osallistujat tervetulleiksi.

Ilta jatkui hotelli Presidentissä ruokailun ja seurustelun merkeissä. Lakimiesliiton yhteistyökumppanit esittelivät toimintaansa sekä palveluitaan. Tunnelma oli erinomainen. Pois lähtiessään usea mukanaolija vakuutti osallistuvansa tapahtumaan myös ensi kesänä.

 

Oikeutta ja kohtuutta Ruisrockissa

Lähes 150 hengen joukko Lakimiesliiton jäseniä ja toimihenkilöitä seuralaisineen kokoontui heinäkuun alussa liiton suureen kesätapahtumaan Ruisrockiin. Hieno sää ja virkistävä venematka Kansanpuistoon loivat hienot puitteet festivaalipäivälle.

Lakimiesliitolle oli varattu Kansanpuiston päärakennuksen yläkerta, jossa liiton hallituksen varapuheenjohtaja Jarmo Hyvärinen toivotti osallistujat tervetulleiksi. Samassa yhteydessä paljastettiin myös liiton tunnuslause "oikeus ja kohtuus" näyttävän lakanan muodossa. Sama slogan on ollut käytössä jo aiemmin, mutta tunnus on noussut uudelleen ajankohtaiseksi identiteettityöryhmän työn edetessä. Sanapari kuvaa hyvin lakimiesten yhteiskunnallista tehtävää.

Lakanan paljastuksen jälkeen seurusteltiin vapaamuotoisesti. Päärakennuksen yläkerta toimi koko loppuillan kesätapahtuman tukikohtana, jossa piipahdettiin esitysten välissä ja vertailtiin eri lavojen tarjontaa. Pimenevään yöhön poistui valomerkin jälkeen tyytyväistä väkeä.

 

Lakimiesliiton kesään kuului myös fyysistä ponnistelua. Alkukesästä ratkottiin lakimiesten golfmestaruudet ja loppukesästä kamppailtiin tenniksen ja marathonin paremmuudesta.