Lakimies­liiton uravalmentaja Heidi Hännikäinen auttaa oivaltamaan

Lakimiesliiton uravalmentaja Heidi Hännikäinen.

Koko työelämänsä ajan ura-asiantuntijan työssä Heidi Hännikäinen on kehittänyt itseään opiskelemalla työelämän ja uravalmennuksen kokonaisuuksia sekä kokeilemalla uusia asioita sivutoimisena yrittäjänä yhteistyöosuuskunta Essention kautta. Työyhteisön kehittäjän tutkintoa viimeistelevä Hännikäinen aloitti elokuun 2019 alussa Lakimiesliiton uravalmentajana.

Mikä on sinun merkityksesi jäsenille?

Autan jäsentä oivaltamaan tavoitteita sekä osaamista, jotta jäsen voi tehdä omannäköisiään valintoja ja päätöksiä kehittääkseen omaa osaamistaan tai esimerkiksi kuvaillessaan osaamistaan kehityskeskustelussa tai hakiessaan uutta työtehtävää. Tuen ja haastan jäsentä pohdintaprosessissa ja tarjoan luotettavan keskustelukumppanin sekä tarvittaessa erilaisia työkaluja avuksi pohdintoihin.

Miten päädyit Lakimiesliittoon uravalmentajaksi?

Minua kiinnosti mahdollisuus kehittää mielenkiintoisella toimialalla uutta ja tuoda mukanani oma pitkä kokemukseni ura-asioista. Tuon mukanani laajan kokemuksen valmentamisesta, osaamisen tunnistamisesta, sanoittamisesta ja kehittämisestä, työnhaun prosesseista sekä urapalveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä.

Kolme asiaa, joita tarvitset työssäsi päivittäin?

Ihmiset ympärilläni (parviäly), ratkaisukeskeisyys ja sosiaalinen media.

Millaista on lakimiehen työ 2050?

Tekoäly on tullut avuksi rutiininomaisiin työnosiin, ja digitaalisuuden ymmärtäminen ja hyödyntäminen on kiinteä osa tehtävänkuvia. Työssä korostuvat yhteistyötaidot, mukautuvuus muuttuviin tilanteisiin sekä esiintymis- ja kommunikointitaidot.

Miten pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi?

Kuntoilemalla ja liikkumalla luonnossa. Kehittämällä osaamistani. Huolehtimalla tarpeellisesta määrästä unta sekä terveellisestä ruokavaliosta.