Lakimiesliitossa tapahtuu

 

Neuvonnan tarpeessa?

Vuosilomat

KESÄN LÄHESTYESSÄ monia mietityttävät vuosilomiin ja lomakorvauksiin liittyvät asiat.t Näistä, kuten kaikista muistakin työntekoon liittyvistä kysymyksistä saat omasta liitostasi parhaat vastaukset.

Työ- ja virka­suhde­neuvonta

TARJOAMME JÄSENISTÖLLEMME korkeatasoista neuvontaa työ- ja virkasuhdeasioissa. Perinteisten kysymysten ohella autamme ­johtajasopimuksiin, kilpailukieltoihin ja salassa­pitosopimuksiin liittyvissä työsuhdeasioissa.

Neuvoa on paras kysyä jo ennen esimerkiksi­ työsopimuksen allekirjoittamista, liitosta kerrotaan, mutta myös jälkikäteen saa apua sopimusten tulkintaongelmiin.

Uusi visuaalinen ilme

Lakimiesliiton uusi visuaalinen ilme julkaistaan loppukeväästä. Samalla uudistuvat nettisivut. Visuaalisen puolen ohella on luvassa sisällöllisiä uudistuksia, joista tiedotetaan erikseen. Vinkattakoon kuitenkin, että uudistusten myötä jäsenten vaikutusmahdollisuudet kasvavat sosiaalisen median ja esimerkiksi blogien kautta.

Aluetilaisuudet

LAKIMIESLIITTO JÄRJESTÄÄ kevään aikana noin 15 aluetilaisuutta ympäri Suomea. Niistä ensimmäinen pidettiin Oulussa 28.2.

Tarkoituksena on kertoa laajasti koko lakimieskaartille, mitä omassa liitossa juuri nyt tapahtuu ja mitä palveluita meillä on jäsenillemme tarjota. Samalla syntyy hyvä tilaisuus verkostoitua ja tavata kollegoitaan rennosti viihtyen.

Tilaisuuksiin pyritään saamaan alustuksia ajankohtaisista aiheista, kuten esimerkiksi lupalakimiesjärjestelmästä. Tarjolla on aina myös ruokaa ja juomaa kielenkantimien irrottamiseksi.

VARMISTUNEET ALUETILAISUUKSIEN PITOPAIKAT

Seinäjoki 16.5.
Kuopio 16.5.
Vaasa 16.5.
Kouvola 23.5.
Mikkeli 27.5.
Bryssel syksyllä 2013

Tarkemmat ajat ja paikat sekä muiden kaupunkien tapaamiset ilmoitetaan tilaisuuksien varmistuessa. Päivitettyä tietoa myös Lakimiesliiton verkkosivuilla.

Nuoret lakimiehet

FORUM IUVENES 2013 kokosi 8.3. Helsinkiin parisensataa tuoretta juristia Helsingin Marina Congress Centeriin kuulemaan mielen­kiintoisia paneelikeskusteluja nuoria lakimiehiä kiinnostavista aiheista. Vaikka antiikin aikana nuorisolla tarkoitettiin kaikkia alle viisi­kymppisiä, tilaisuuden kohderyhmä painottui kolmenkympin paremmalle puolelle. Tosin henkilöllisyyspapereita ei kysytty rajapyykin ylittäneiltäkään. Tilaisuuden hyvän menestyksen vuoksi tilaisuus iltajuhlineen tullaan järjestämään jatkossakin.

Etenkin nuorille ja vastavalmistuneille kohdistettuja tilaisuuksia pyritään lisäämään. Kevään auskultointiseminaari 12.3. Helsingin yliopistolla keräsi reilut 150 aiheesta kiinnostunutta osallistujaa. Suuren suosion vuoksi vastaava tilaisuus järjestetään myös syyskuussa, kun uusi auskultointihaku on päällä. Mikäli haluaisit kuulla jostain tietystä aiheesta, älä arkaile ilmaista itseäsi, vaan vinkkaa sähköpostilla tai Facebookissa.  

Muista päivittää tietosi

Jäsenrekisterin tietoja kannattaa säännöllisin ajoin täydentää, sillä kutsuja eri tilaisuuksiin kohdennetaan muun muassa työpaikan ja aseman perusteella.

Samoin, jos koti- tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, muista päivittää muuttuneet tietosi rekisteriin, jotta kutsut ja tiedotteet löytävät oikeaan osoitteeseen.

Seminaarit ja keskuste­lu­tilaisuudet

LUPALAKIMIESSEMINAARI pidetään 11.6. Helsingin yliopistolla. Tilaisuuteen on luvassa hyviä alustuksia itse järjestelmästä sekä sen vaikutuksista lakimiesten työ­päivään.

Kysymys siitä, mitä käytännössä vaaditaan luvan saantiin, kiinnostanee etenkin opiskelijoita ja vastavalmistuneita juristeja. Seminaarissa puheenvuoron pitävät muun muassa oikeusministeriön oikeudenkäyntiavustajalauta­kunnan­ sekä Asianajajaliiton edustajat, ja aikaa kysymyksille on varattu reilusti.

Ilmoittautumisohjeet tulevat lähempänä tilaisuutta myös Lakimiesliiton verkkosivuille.

 

SEMINAARI AIHEENAAN OIKEUDENHOIDON UUDISTAMIS­OHJELMA järjestetään 14.5. yhteistyössä eduskunnan perustuslakivaliokunnan kanssa. Puhujakaarti on nimekäs: korkeimman oikeuden presidentti Pauline Koskelo, oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sekä Asianajajaliiton puheenjohtaja Mika Ilveskero. Puhetta johtaa eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen. Kohderyhmänä seminaarissa ovat erityisesti kansanedustajat ja päättäjät.

 

AAMUPALATILAISUUKSIA JOHTAJA- JA ESIMIESASEMASSA TYÖSKENTELEVILLE juristeille on pidetty keväästä lähtien. Seuraava tilaisuus järjestetään 24.5. klo 8.30–9.30 Lakimiesliitossa ja syksyllä kaksi lisää.

Tilaisuuden agendalla on ajankohtaisia ja puhuttelevia aiheita, joista osanottajat voivat keskustella vapaasti asiantuntija-alustusten pohjalta. Samalla he voivat sparrata toisiaan mahdollisissa ongelma­kysymyksissä, sillä johtajilla ja esimiehillä ei ole yleensä työssään tilaisuutta avautua alaisilleen aroista asioista.

Yhteisessä tilaisuudessa on helppo rennosti vaihtaa tuntemuksia ja kuulumisia ja tutustua kollegojen mietteisiin.

Kutsuja tilaisuuksiin lähetetään jäsenrekisterin tietojen perusteella, joten muista päivittää tietosi, jos ne ovat muuttuneet tai olet siirtynyt esimiesasemaan.

 

Kaikista tilaisuuksista lisätietoa Lakimiesliiton nettisivuilta: www.lakimiesliitto.fi