Lakimiespäivä 2019 oli iloa ja asiaa

Odotuksentäyteinen sorina, kuulumisten vaihto ja iloiset tervehdykset vaihtuivat keskittyneeksi kuunteluksi, kun kymmenvuotias Lain huuto -kuoro käynnisti Lakimiespäivän. Svengaavampaa alkua päivälle saattoi tuskin toivoa! Energiapulssi kantoi paitsi aplodeihin myös pitkälle päivään.

Vähintään yhtä tärkeään rooliin nousi Messukeskuksessa yli 1 300 osallistujan yhteenkuuluvuus ja lämpö.

Kuhinaa rekrymessuilla

Lakimiespäivän yhteydessä järjestetyillä oikkareiden Rekrymessuilla 15 näytteille­asettajaa houkutteli tulevia juristeja muun muassa trainee-ohjelmillaan, mahdollisuudella voittaa pääsy työpaikkahaastatteluun sekä karkeilla ja popcornilla.

CV-vinkit Leinoselle antoi Minjon Oy:n Laura Airila.

Messualueella päivystänyt CV-klinikka veti puoleensa Tomi Leinosen, kolmannen vuoden opiskelijan Rovaniemeltä.

– Sain klinikalta paljon hyviä vinkkejä CV:ni täydentämiseen. Kannattaa muun muassa tuoda osaamistaan ja piirteitään esille kertomalla konkreettisia esimerkkejä: Olen positiivinen. Tämän työkaverit edellisessä työpaikassa huomasivat siitä, että – ja niin edelleen, Leinonen kertoi.

Kultainen mitali professori Heikki Halilalle

Lakimiesliiton mitalisäännön ohjeiden mukaan kultainen mitali voidaan myöntää tunnustuksena henkilölle, joka on erityisen ansiokkaasti ja pitkäaikaisesti toiminut liittoa ja sen jäsenistöä hyödyttävissä tehtävissä.

Heikki Halila on hoitanut Helsingin yliopistossa erilaisia oikeustieteellisen tiedekunnan virkoja vuodesta 1975 alkaen. Nykyään hän on siviilioikeuden professori. Hänen tutkimustyönsä painopisteet ovat yhdistys-, sopimus- ja urheiluoikeuden alueilla.

Vuoden 1989 yhdistyslakia hän oli valmistelemassa komitean sihteerinä.

Halila toi myös Suomeen kokonaan uuden oikeudenalan, urheiluoikeuden. Urheiluoikeuden professuuria hän hoiti vuosina 2001–2011. Myös hänen kirjallinen toimintansa ja tuotantonsa on erittäin mittavaa.

Professori Heikki Halila vastaanotto Lakimiesliiton kultaisen mitalin Lakimiespäivässä.

Akateemisen maailman lisäksi Halila on vuosikymmenet ollut mukana arjen järjestötoiminnassa. Lakimiesliitossa hän on toiminut sen valtuuskunnassa, lukuisissa valiokunnissa sekä liiton puheenjohtajana vuosina 2001–2006.

Vuonna 2011 Lakimiesliitto myönsi hänelle K. J. Ståhlberg -mitalin.

– Tieto kultaisesta mitalista ilahdutti kovasti. Tämä huomionosoitus kannustaa jatkamaan sitä mieluisaa tehtävää, joka minulla liitossa yhä on, kolumnien kirjoittamista Lakimiesuutisiin, kommentoi Halila.

Halila vastaanotti mitalin 11.10. pidetyssä Lakimiespäivässä. Aiemmin kultaisen mitalin ovat saaneet muun muassa oikeusneuvos Erkki Ailio ja hallintoneuvos Sakari Sippola.

Hopeiset mitalit  liiton aktiiveille

Lakimiespäivän yhteydessä kiitettiin Lakimiesliiton hopeisella mitaleilla useita liiton toimintaan aktiivisesti vaikuttaneita.

Hopeisella mitalilla huomioitiin pääluottamusmies Sari Aho, hallinto-oikeustuomari Taina Hakkarainen, vanhempi oikeuskanslerinsihteeri Pekka Liesivuori, professori Tuula Linna, asianajaja Otso Nykänen, apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä, asianajaja Salme Sandström ja toiminnanjohtaja Jore Tilander.

Lakimiespäivän tunnemia tallennettiin valokuviksi. Pääset katsomaan kuvia täältä.