Lakimiespäivä edessä, mitä kuuluu

Lakimiespäivä edessä, mitä kuuluu?

– Keksin tulla katsomaan, mitä täällä on tarjolla opintojen alkuvaiheessa olevalle. Ex tempore -päätös osoittautui hyväksi. Tietoa saa varmasti runsaasti, mutta vielä inspiroivampaa on katsella ihmisiä. Alan ehdottomia etuja on mahdollisuus hakeutua monenlaisiin tehtäviin oman kiinnostuksen mukaan.
Paula Vartiainen

– Kohta eläkkeelle jäävänä, monet Lakimiespäivät kolunneena, iloitsen eniten siitä, että mukana on joka vuosi uusia kasvoja. Tämä on nuorille loistava paikka suunnitella uravalintoja ja konsultoida kokeneempia. Ohjelma ei ole liian tiukka, vaan jättää juuri sopivasti aikaa parhaalle annille: sosiaalisuudelle.
Leena Tokola

– Täällä, jos missä, tapaa entisiä opiskelukavereita. Siinä mielessä Lakimiespäivä on ainutlaatuinen tilaisuus vanhojen suhteiden päivitykseen ja uusien luomiseen. Melko monipuolinen ohjelmakin lupaa paljon. Oikeusministerin puhe pitää kuunnella erityisen tarkasti.
Marko Repo

– Saavuin paikalle yleisestä mielenkiinnosta, ohjelmassa on paljon työtäni sivuavia tai muuten innostavia aiheita. Puheet ja luennot eivät kuitenkaan ole ainut motiivi, nehän voisi lähettää vaikka verkon kautta. Täällä olemme kaikki saman alan miehiä ja naisia, se lisää yhteisöllisyyttä.
Jere Holopainen

– Kollegoita, vanhoja tuttuja, kiintoisa ohjelma, mielenkiintoisia puhujia… Oli monta syytä tulla tänne Lakimiespäiville neljättä tai viidettä kertaa. Menneiltä vuosilta on jäänyt mieleen paljon hauskoja keskusteluja ja kohtaamisia. Tapahtuman onnistunut ajoitus katkaisee syksyn juuri sopivalla tavalla.
Riikka Laakso

– Odotan saavani napakan peruskatsauksen ajankohtaisiin asioihin. Oikeustaloustieteen professori Kalle Määtän ajatukset suomalaisen lainsäädännön tulevaisuudesta kiinnostavat erityisesti, sillä ne liittyvät vastikään valmistuneeseen graduuni.
Mika Liitola

– Ohjelma on melkoista sillisalaattia, mutta kiintoisaa sellaista. Erityisesti toivoisin Lakimiespäivän toimivan yleisen keskustelun virittäjänä. Esimerkiksi oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteen noudattaminen on asia, jota olisi syytä selkiyttää.
Jouko Valtonen

– Kansallisen tiedonvälityksen turvallisuus kiinnostaa aiheena, samoin oikeusturva tuottavuusyhteiskunnassa. Tulen pieneltä paikkakunnalta, jossa verkostoituminen on rajallista. Eri aloilla työskentelevät henkilöt ja heidän näkemyksensä tuovat tervetullutta perspektiiviä omaan osaamiseen.
Teija Mettälä