Lakimiespäivän tarjontaa

Monipuoliset Lakimiesmessut

Toimintaansa ja palveluitaan oli esittelemässä muun muassa alan järjestöjä, kirjallisuutta julkaisevia tahoja sekä vakuutusyhtiöitä. Lähes 20 näytteilleasettajan joukossa oli niin aiemmilta vuosilta tuttuja ständejä kuin uusia esittelijöitä.

Muun muassa Kauppalehti Tietopalvelut oli mukana Lakimiespäivän Lakimiesmessuilla ensimmäistä kertaa. Ständillä oltiin todella tyytyväisiä, että messuille oli lähdetty mukaan, sillä messukävijöillä riitti kysymyksiä. Näytteilleasettajille messut tarjosivatkin loistavan kanavan tuoda tietoa myös vähemmän tunnetuista tuotteista ja palveluista.

Infoähkyn välttämiseksi järjestet­tiin myös arvontoja ja kilpailuja. Esimerkiksi Keskuskauppakamarin riidan­ratkaisuyksikön ständillä pääsi vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin lautakuntien toiminnasta.

**

Helvi Sipilä – ihmisen asialla

Finlandia-salissa raikuivat aplodit Lakimiespäivän aamuna K. J. Ståhlberg -mitalin­ saaneelle Pauliine Koskelolle ja illalla Yrittäjyyspalkinnon saaneelle Riitta Leppiniemelle. Salin ulkopuolella kiertävä näyttely on myös kunnianosoitus vahvalle naisjuristille: Helvi ­Sipilän 100-vuotisjuhlanäyttely kertoo paljon saavuttaneen maailmankansalaisen työurasta ihmisoikeuksien puolustajana ja naisten oikeuksien puolestapuhujana.

Kahvitauolla näyttelyä kiertää tasainen virta ihmisiä; kahvikuppi kädessä seisotaan lukemas­sa Sipilän elämän eri käänteistä. Helvi Sipilä muun muassa johti omaa asianajotoimistoaan lähes kolmenkymmenen vuoden ajan 70-luvulle saakka, jolloin hänet valittiin ensimmäisenä naisena YK:n apulaispääsihteeriksi. Aktiivinen nainen oli myös Suomen ensimmäinen naispresidenttiehdokas vuoden 1982 vaaleissa.

Helvi Sipilä lieneekin esikuva monelle juristille – niin uransa alussa oleville kuin konkareillekin. Näyttelyä tutkinut Cecilia Pellosmaa nappaa myös kuvan itsestään näyttelyständillä.

– Olen innoissani näyttelystä. Olen itse ollut YK:n nuorisodelegaattina ja erityisesti Helvi ­Sipilän kansainvälinen ura kiinnostaa, Pellosmaa kertoo.

Lakimiespäivässä nähty “Ministeri Helvi Sipilä, maailmankansalainen ihmisen asialla” on juhlavuoden kiertonäyttely. Helvi Sipilästä kirjoitettiin myös Lakimiesuutisten numerossa 5/2015.

**

Lain Huudolta levyllinen joululauluja

Lain Huuto -kuoron vuosi 2015 alkoi jo tammikuussa joululauluilla. Tuolloin aloitettiin kuoron ensimmäisen levyn “Tähti suurempi muita” äänitykset, jotka päättyivät heinäkuun helteillä. Ensimmäinen levy kruunaa Lain Huudon monella tapaa menestyksekkään taipaleen.

L ain Huuto on vuonna 2009 perustettu juristien ja oikeus­tieteen opiskelijoiden kuoro. Sen taiteellisena johtajana on toiminut kuoron perustamisesta lähtien Paavo Hyökki. Kuoron koko on vakiintunut noin neljäänkymmeneen laulajaan. Kuoron toiminnan mahdollistaa Suomen Lakimiesliitto.

Lain Huuto on kerännyt menestystä eri kilpailuissa. Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa se sai yhden kultaleiman vuonna 2013 ja kaksi kultaleimaa vuonna 2015. Vuonna 2014 kuoro voitti Espanjassa kansainvälisen Canta al Mar -kuorokilpailun sekakuorojen pääsarjan ja sijoittui toiseksi pop-sarjassa. 

Lain Huuto esiintyi Lakimiespäivässä 2.10. Kuoron muita konsertteja syksyllä 2015  ovat Kirkas & Pimeä -syyskonsertti Temppeliaukion kirkossa 29.10. klo 19 sekä kaksi joulukonserttia Mikael Agricolan kirkossa 17.12.

“Tähti suurempi muita” -levy ilmestyy syyskonsertissa  29.10. Levyllä on 16 joululaulua. Kuorolaisten lisäksi levyllä esiintyvät  solisteina lauluyhtye Rajattoman Essi Wuorela sekä Club For Five -yhtyeen Jouni Kannisto.

Levyä voi ostaa konserteista ja kuorolaisilta. Lippuja ja levyä voi myös tilata osoitteesta info@lainhuuto.fi. Levyn hinta on 20 euroa. 

**

Opiskelijat palkitsivat Trafin

Joustavuus, kannustava ilmapiiri ja monipuoliset työtehtävät. Muun muassa näiden ansioiden vuoksi parhaaksi oikeustieteen opiskelijatyönantajaksi valittiin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Palkinnon saaja valittiin Lakimiesliiton teettämän oikeus­tieteen opiskelijoiden työkyselyn vastausten ja ehdotusten perusteella. Trafissa olleet opiskelijat olivat todella tyytyväisiä työpaikkaan ja sen ilmapiiriin, ja he kokivat olevansa tärkeä osa työyhteisöä. Myös vastuun ja haastavien työtehtävien saamista kiiteltiin.

– Trafin alkutaival on ollut vahvaa kehittämisen ja muutoksen aikaa. Se, että näiden muutos­myllerrysten keskellä olemme osanneet olla hyvä työnantaja opiskelijoille, kertoo omalta osaltaan, että teemme asioita oikein, totesi palkinnon vastaanottanut Trafin osastopäällikkö Susanna Metsälampi säädöspalvelut-osastolta.

Trafissa on huomioitu työnteon ja opintojen yhteensovittamisen haasteet. Kesäloma­kaudella opiskelijat ovat pääsääntöisesti ­täydellä työajalla, mutta esimerkiksi kesätentteihin­ saa yleensä vapaata. Joustavan­ työajan puitteissa myös ilta­­­opinnot onnistuvat.

Trafissa on käytössä perehdyt­tä­misohjeistus, jonka avulla varmistetaan, että perusasiat käydään läpi. Työtehtäviin perehdyttäminen tehdään omassa yksikössä, jossa parhaiten sopiva kollega ohjaa opiskelijaa.

– Opiskelijat ovat meille tärkeä lisäresurssi ja apu, Metsälampi kertoo.

Hän korostaa, että opiskelijat ovat Trafissa joukkueenjäseniä siinä missä muutkin työntekijät.

– Opiskelijat osallistuvat yksikkö- ja osastokokouksiin ja myös kehittämispäiviin. Lähityöyhteisössämme opiskelijat on otettu mukaan myös osaston vapaamuotoisempaan tekemiseen. Ja aina on löytynyt kollega, joka hakee mukaan syömään. 

Tekstit: Ritva Juntunen ja Alisa Kettunen