Lakimiesten työttömyyskassan jäsenmaksu laskee liki puolella

Lakimiesliiton syksyllä valittu uusi valtuuskunta kokoontui marraskuun lopulla tekemään ensimmäisiä päätöksiään. Liiton jäsenmaksu pysyy vuonna 2022 ennallaan ja on 300 euroa.

Lakimiesliiton jäsenmaksun lisäksi jäsenet maksavat tyypillisesti myös Lakimiesten työttömyyskassan jäsenmaksua. Maksut voi hoitaa samalla suorituksella.

Työttömyyskassan jäsenmaksu on ensi vuonna 30 euroa. Lakimiesten työttömyyskassan jäsenmaksu on ollut kuluvana vuonna 59 euroa, joten ensi vuoden osalta maksu laskee 29 euroa.

Lakimiesten työttömyyskassa ja Lääkärien työttömyyskassa yhdistyvät vuodenvaihteessa ja muodostavat uuden Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassan, LL-kassan.

Fuusiotilanteessa Finanssivalvonnalle tehdään esitys uuden kassan jäsenmaksun suuruudesta sulautuvien kassojen yhteisten tietojen perusteella ja Finanssivalvonta vahvistaa jäsenmaksun suuruuden.

Uusi kassa aloittaa työnsä vuoden alusta.

– Finanssivalvonta hyväksyi kassojen yhdistymisen ja uuden jäsen­maksun marraskuussa. Yhdistymisprosessi on edennyt suunnitellusti. Uusi kassa aloittaa työnsä vuoden alusta, kertoo Lakimiesten työttömyyskassan johtaja Taru Turunen.

– Muutos ei vaadi työttömyyskassan jäseniltä toimenpiteitä. Ainoastaan mahdollinen e-lasku tulee vaihtaa uudelle LL-kassalle. Työttömyyskassa ohjeistaa jäseniään tässäkin asiassa. Muutos näkyy konkreettisimmin vain työttömyyskassan nimen muutoksena.

Muutos ei vaadi työttömyyskassan jäseniltä toimenpiteitä.

Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander on tyytyväinen, että liiton ja kassan jäsenmaksujen yhteenlaskettu summa laskee.

– Lakimiesliiton osalta pidämme tärkeänä, että emme joudu korottamaan jäsenmaksuamme. Tämä onkin jo viides vuosi, kun maksuun ei tehdä muutosta. Kassan jäsenmaksun laskeminen tekee liittoon ja kassaan kuulumisen yhteishinnan jäsenille entistäkin edullisemmaksi, Tilander toteaa.

Valtuuskunta valitsi myös liitolle puheenjohtajan, sillä puheenjohtajan toimikausi on sidottu valtuuskunnan toimikauteen. Kaudella 2021–2024 puheenjohtajana jatkaa professori Tuula Linna. Liiton varapuheen­johtajaksi valtuuskunta valitsi Ira ­Hietanen-Tanskasen.

– Olen vakuuttunut, että myös uusi valtuuskunta ottaa aktiivisen roolin liiton johtamisessa. Edellinen valtuuskunta oli keskeinen toimija strategian laatimisessa. Uuden valtuuskunnan linjauksia puolestaan tarvitaan strategian toimeenpanossa, Tuula Linna toteaa.

Edellinen valtuuskunta oli keskeinen toimija strategian laatimisessa. Uuden valtuuskunnan linjauksia puolestaan tarvitaan strategian toimeenpanossa.

Liiton hallituksen jäsenten toimikaudet ovat kaksivuotisia ja noin puolet jäsenistä on erovuoroisia vuosittain.

Erovuoroisia jäseniä olivat nyt Antti Aine, Pekka Liesivuori, Anna Pitkänen ja Paula Virrankoski. Valtuuskunta valitsi heidät kaikki uudelle kaksivuotiskaudelle. Heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen valittiin Viveca Still, Ulla Vainikka, Hanna Vainionpää ja Minna Hällström.

Hallituksessa työtään jatkavat myös toimikautensa puolivälissä oleva puheenjohtaja Marika Valjakka (henkilökohtaisena varajäsenenään Jukka Haavisto) ja jäseninä Tarik Ahsanullah (varajäsenenään Nelli Ritala), Jesse Viljanen (Petri Impola) ja Katriina Vierula (Juha Viertola).

Vuoden toimikaudeksi ­valittavan hallituksen opiskelijaedustajan nimeää liiton hallitus joulukuun kokouksessaan.