Lakimiesuutisten verkkolehti uudistui

 

Lakimiesuutiset on löytynyt netistä verkkoversiona vuodesta 2004 lähtien. Huhtikuun lopussa uudistettu palvelu mahdollistaa entistä monipuolisemman lehtien selailun ja interaktiivisen kommunikoinnin lukijan ja lehden tekijöiden välillä. Nyt artikkeleita on mahdollista kommentoida ja arvioida. Juttujen pohjalta voi esittää lisäkysymyksiä ja parhaassa tapauksessa niistä syntyy vilkasta keskustelua, jota sitäkin käydään netitse.

Moni haluaa säästää asiapitoiset lehtensä tulevaa käyttöä varten. Vanhoja artikkeleita voi kuitenkin olla vaikea etsiä printtiversioista selaamalla, jos ei muista, missä nimenomaisessa numerossa tietty teksti on ilmestynyt. Tällä hetkellä Lakimiesuutisten verkkopalveluun on siirretty parin viime vuoden artikkelit, kolumnit ja palstat. Arkisto täydentyy lehti lehdeltä. Jatkossa vanhoja numeroita on helppo seuloa läpi ja kaivattu artikkeli löytyy näppärästi hakusanalla.

Lakimiesuutisten verkkosivuilla kannattaa käydä vierailemassa myös lehtien ilmestymisen välisinä aikoina, sillä esimerkiksi tärkeimmät uutiset on tarkoitus julkaista verkkosivuilla tuoreeltaan. Välttämättä jokaista verkkopalvelun uutista tai juttua ei julkaista lehden paperiversiossa lainkaan.

Verkkopalveluun ovat oikeutettuja kaikki Lakimiesliiton jäsenet. Palstat ja kolumnit voi lukea ilman sisäänkirjautumista, mutta artikkeleiden lukemiseen tarvitaan rekisteröitymistä.

Etusivulta alkuun

Etusivun yläpalkin linkit Arkistoon, Ilmoittajapalveluun, Tilaajapalveluun, Yhteystietoihin, Sisään kirjautumiseen, Lyhyesti-osioon ja Artikkelihakuun toistuvat kaikilla muillakin sivuilla.

Arkistosta voi selata aikaisempia lehtiä numerokohtaisesti. Ilmoittajapalvelu-linkistä klikkaamalla pääsee lehden mediakorttiin, josta selviää muun muassa lehden ilmestymisaikataulu sekä ilmoitusten viimeinen jättöpäivä. Tilaajapalvelu-kohdassa voit päivittää omat osoitetietosi, jotta printtiversioinenkin Lakimiesuutiset löytää postissa perille. Yhteystietojen takaa paljastuvat toimituksen yhteystiedot ja Kirjautumis-kohdasta pääsee sananmukaisesti kirjautumaan. Lyhyesti-osiosta löytyvät uutiset sekä printtilehdestä tuttu Ajankohtaista-palsta. Artikkelihaku-linkkiä klikkaamalla pääset etsimään tiettyjä artikkeleita hakusanan avulla.

Printtilehdestä tutut nimet

Etusivun keskellä näkyy kyseessä olevan lehden pääartikkelin otsikko ja ingressi. Saman lehden muut artikkelit löytyvät helposti etusivun vasemman reunan palkista. Otsikkoa klikkaamalla pääset lukemaan itse artikkelin, kunhan olet ensin kirjautunut palveluun. Kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin Lakimiesliiton verkkosivuilla eli omalla jäsennumerolla. Mikäli et ole kirjautunut aikaisemmin Lakimiesliiton sivuille, pitää sinun ensimmäisellä kirjautumiskerralla luoda itsellesi salasana. Salasanan voi luonnollisesti keksiä itse, mutta suositusten mukaan olisi hyvä, että se sisältäisi sekä välimerkkejä, numeroita että kirjaimia. Salasanan suositusmitaksi on määritelty vähintään kuusi merkkiä.

Ilman kirjautumista voit lukea etusivun vasemman reunan palkista avautuvia kolumneja ja palstoja, jotka löytyvät printtilehdestä tutuilla nimillä.

Lukijan ääni

Jokaista artikkelia ja kolumnia voit arvioida numeroasteikolla 1–5. Arviointi käy kätevästi tekstin yhteyteen liitetystä valikosta. Pisteytystä seuraamalla toimitus saa suoraa palautetta siitä, mitkä jutut koettiin hyviksi, mitkä puolestaan heikommiksi. Pelkän numeroarvioinnin lisäksi on mahdollista antaa myös sanallista tekstikohtaista palautetta tai jatkaa keskustelua aiheesta. Kommenttiruutu avautuu artikkelin lopussa olevasta näppäimestä.

Varsinkin kolumnisteilla on lupa liioitella ja kärjistää, mikä on omiaan herättämään lukijoissa ajatuksia. Niin risut kuin ruusutkin ovat tervetulleita, olivatpa kommentin kohteena kolumnit tai Lakimiesuutisten artikkelit. On kuitenkin hyvä huomata, että kommentteja pääsevät lukemaan myös muut verkkopalvelun käyttäjät, ne eivät siis jää vain toimituksen tietoon!