Leif GW fängslar

Leif kom direkt från landet, andfådd stövlade han in i lokalen klädd i skoterkängor, jeans och flanellskjorta med en väst över, med en stor bagg fylld med böcker. Han har skrivit åtta böcker och den som sålt mest är" Grisfesten” som fortfarande säljer hyfsat trots att det var hans första bok. Leif tog upp en del om den så kallade Geijer affären som handlade om sexköp av prostituerade. Justitieminister Lennart Geijers kontakter med prostituerade avslöjades i en hemlig promemoria som Leif GW Persson läckte ut när han då jobbade som rikspolischefens högra hand. Boken Grisfesten kan man säga handlar om den härvan.

Han berättar väldigt målande och hans humor fick hela publiken att skratta gott, många tycker att Leif är en buffel men har man träffat honom och lyssnat till honom så förstår man att så inte är fallet. Trots att han såg ut som en luffare så bedrar skenet, han är otroligt klipsk och kunnig inom dom områden som han sysslar med. Jag vill nog påstå att han är Sveriges duktigaste kriminolog, han har skrivit mängder med fackböcker m.m.

När det gäller hans böcker och hur han skriver så var det ganska kul att höra hur det gick till. Leif är typen som verkligen måste känna för att skriva, annars fungerar det inte alls. En bok skriver han på ett halvår ungefär och den sista bok , Den som dödar draken, tyckte han var enkel att skriva, "den rullade på bra" sa han.

Han berättade att hans böcker har sålt i fem-sex miljoner exemplar bara i Sverige. I Norge däremot har han bara sålt runt sextusen böcker om året och hans förklaring till att det går så dåligt där är att han en gång blev inbjuden till att delta i ett tv-program. Programledaren frågade honom varför han säljer så dåligt i Norge och han svarade "jag tror det beror på att böckerna har för små bokstäver, för krångliga ord och inga bilder" efter det programmet sjönk försäljningen ytterligare i Norge….Norrmännen har ingen humor skrattade Leif.

Hans tankar kring Palmemordet var intressant. Han är övertygad om att Christer Pettersson var oskyldig, dels har Christer sagt det direkt till Leif flera gånger, sen menar Leif att en sån person som Christer hade förmodligen stannat kvar på brottsplatsen och gjort vågen. Att Christer lät bli att säga varken det ena eller det andra berodde helt enkelt på att så länge han höll skenet uppe så kunde han tjäna pengar på hela historien.

Leif tror mera på teorin att någon som tyckte verkligen illa om honom sköt honom. I media sas det att ingen visste om att Palme skulle på bio på kvällen, men det är skitsnack enligt honom, redan flera dagar före mordet hade han pratat om det med medarbetare och andra. allt ska finnas i utredningshandlingarna.

När Palme var ung så var han anställd av CIA eller som det då hette OSS. Palme slutade hos CIA och valde den politiska banan och då kom han på rejäl kollisionskurs med amerikanarna, som ni vet så protesterade Palme väldigt mot Vietnamkriget och det var många inom CIA som inte kunde tåla att en före detta anställd nu vände sig emot dom. Leif tror helt enkelt att nån passade på att knäppa honom på grund av det. Platsen där Palme sköts på är det mest perfekta i Stockholm menar Leif, allt finns där snabb flyktväg och hela baletten.

När det gäller bloggen så har han inga planer på att börja med den igen, han har helt enkelt inte tid och har svårt med att finna nån mening med att blogga.

Jag kan bara säga att får du chansen att lyssna till Leif så missa det inte.