Luottamus­henkilöt kumi­leimasimina – ei Lakimies­liitossa!

Blogit ja kolumnit
16.06.2021 • Marika Valjakka

Liittomme kohdalla ei voi liikaa korostaa sitä, että ”liitto” ei todellakaan ole vain hallitus tai toimiston väki Uudenmaankadulla. Liiton muodostamme me noin 16 100 jäsentä. Tällöin ei myöskään ole mitään liittoa tuolla jossain, joka linjaisi asioita jäsentensä päänmenoksi.

Lakimieskunnan jäseninä olemme jokainen vaikuttamassa siihen, mitä liitto tekee tai jättää tekemättä.

Tärkeimmät liiton linjaukset ovat aina yhteisiä. Joskus tämä kysyy aikaa ja vaivaa sen sijaan, että linjaukset tehtäisiin nopeasti pienessä piirissä. Järjestötyöhön kuuluu kuitenkin erilaisten näkökulmien ja monien vaikuttamiskanavien huomioiminen.

Suora palaute on aina erityisen arvokasta.

Suora palaute on aina erityisen arvokasta. Toivon, että monet palautekanavamme antavat jäsenillemme mahdollisuuden ajatusten esiintuontiin. Toisaalta paikkansa on myös liiton tutuilla luottamuselimillä.

Liiton hallitus vahvisti juuri kesäkuun kokouksessaan valiokuntiemme tuoreet kokoonpanot. Valiokuntapaikoista haussa on aina vuosittain puolet. Kiitos jälleen kaikille mukaan lähteneille!

Liiton tärkein päätöksentekijä on valtuuskunta. Sen kokoonpano vaihtuu ensi lokakuussa käytävissä valtuuskunnan vaaleissa. Vaaleihin liittyvään materiaaliin kannattaa jokaisen tutustua. Toivon juuri Sinun asettuvan ehdolle – tai vaikuttavan äänestämällä!

Valtuuskunnan työn merkittävyydestä kertovat päättyneen kolmivuotiskauden kokoukset. Ne olivat erittäin keskustelevia ja kantaaottavia. Ei kumileimasintyötä ollenkaan! Työn tuloksena oli muun muassa jäsenmäärän käännös kasvu-uralle ja selkeät päälinjat tulevien vuosien toiminnalle.

Valtuuskunnan työn merkittävyydestä kertovat päättyneen kolmivuotiskauden kokoukset.

Väistyvän valtuuskunnan viimeisessä kokouksessa toukokuussa käytiin poikkeuksellisen vilkas keskustelu alaamme riivaamasta liiallisen työkuorman kulttuurista. Aina emme valtuuskunnassa ole yksimielisiä, mutta tästä olimme. Ongelma on vakava.

Keskustelun pohjalta tehtiin heti kannanotto, ja liitto tulee kehittämään työtään lainvastaiseen työkulttuuriin puuttumiseksi koko alalla.

Yhdessä vaikutamme!

Kirjoittaja on Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja