Mökkiviikko Vierumäellä –virkistystä ja rentoa liikuntaa

Mökkiviikko Vierumäellä –
virkistystä ja rentoa liikuntaa

Lappeenrantalainen Pirhosen perhe pakkaa säännöllisesti kapsäkkinsä ja suuntaa mökille rentoutumaan. Mukaan otetaan ainakin sauvat, tennismailat ja golfkassi. Lakimiesliiton mökeillä Vierumäellä, Rukalla ja Levillä liikunta on olennainen osa lomaa.

LAKIMIEHET OVAT KIIREISTÄ väkeä, niin myös julkisena oikeusavustajana työskentelevä Leena Pirhonen. Nelihenkinen lappeenrantalaisperhe suuntaa ainakin kerran vuodessa ulkomaille lomanviettoon, mutta väliajat on tyydyttävä lyhyempiin pyrähdyksiin.

Koko perhe on minilomien vietosta yhtä mieltä: mökki sen olla pitää. Oman perintömökin ja Sotkamosta hankitun viikko-osakkeen ohessa aikaa on vietetty Lakimiesliiton jäsenilleen vuokraamilla yhteismökeillä. Toukokuun alussa tie vei liiton mökkiin Vierumäelle – eikä ensimmäistä kertaa.

– Tämähän on loistava tapa viettää pidennettyä viikonloppua. Lapsetkin viihtyvät, kun tekemistä ja aktiviteettejä riittää, Leena Pirhonen kehuu.

Perheeseen kuuluu Leenan lisäksi aviomies Jarmo, pian 15-vuotias Laura sekä 12-vuotias Janne.

Jarmo ja Laura ovat innokkaita golfaajia, ja siihen Vierumäki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Liiton mökkivuokraan kuuluu neljä pelioikeutta, joten Leenakaan ei jätä harjoitusmahdollisuutta käyttämättä.

– Oma golfaamiseni on tosin lähinnä yhdessäoloa perheen kanssa. Mutta tytär ja mies ovat tosi innostuneita ja pelaavat klubitasoisia kisoja. Tytär on myös juniorivalmennuksessa, äiti-Pirhonen kertoo.

Ensi kerralla ratsaille

Tenniskin kuuluu perheen vapaa-aikaan. Jälleen isä ja tytär ovat aktiivisimmat, mutta myös nuorimmainen Janne tykkää juosta pallon perässä.

Lakimiesliiton lomamökit

– Lakimiesliitolla on kuusi mökkiä, joita liiton jäsenet voivat vuokrata käyttöönsä markkinataksoja edullisemmin: kaksi Rukalla, kaksi Levillä ja kaksi Vierumäellä.

– Rukalla ja Levillä hintaan sisältyy kaksi aikuisten hissilippua, Vierumäellä neljä golfpelioikeutta ja tenniskentän käyttömahdollisuus.

– Mökit on suunniteltu 6–8 henkilölle. Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. vuodevaatteet, astiat, mikroaaltouuni ja pyykinpesukone.

– Mökkiviikkoja voi hakea kaksi kertaa vuodessa Lakimiesuutisissa ilmoitettuina aikoina. Jos samalle viikolle on useita hakemuksia, saaja arvotaan. Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole aiemmin olleet liiton mökeillä.

– Yli jääneitä viikkoja voi tiedustella hakuajan päätyttyä. Mökkien tiedot ja vapaat viikot löytyvät myös liiton verkkosivuilta
www.lakimiesliitto.fi.

– Mielellämme hyödynnämme myös lomapaikan ulkoilumaastoja. Vierumäellä on hyvät pyöräily- ja kävelyreitit, ja rullaluistelijoita näkee paljon. Kuopuksen kanssa olemme tehneet sauvakävelylenkkejä ja käyneet polskuttelemassa uimahallissa. Ratsastusmahdollisuudet kuuluvat olevan täällä hyvät, joten sitä pitää varmaankin kokeilla seuraavaksi! Leena Pirhonen sanoo.

Pirhoset olivat edellisen kerran Vierumäellä aiemmin keväällä, eivät tosin Lakimiesliiton mökissä. Syksyllä toiveena olisi päästä vielä uudelleen. Perheellä on käynyt sopivasti tuuria Lakimiesliiton mökkejä varatessa.

– Joka kerta laitamme hakemuksen menemään, kun mökkiviikot tulevat jakoon. Ja tärpännytkin on, Pirhonen kertoo tyytyväisenä.

– Taisi olla tällä kertaa muitakin halukkaita Vierumäen Loma-aika-mökkiin, koska saajan kerrottiin ratkenneen arvalla.

Huolettomuus houkuttaa

Pirhoset arvostavat valmismökkilomia niiden huolettomuuden vuoksi. Jos huolto pelaa kunnolla, mökeissä on kaikki valmiina tiski- ja pyykinpesuainetta myöten.

– Jäsenhintaan vuokrattavat Lakimiesliiton mökit ovat oikein mukava palvelu kaltaisellemme perheelle. Kohteissa on tarjolla juuri sitä, mitä kaipaammekin: kuntoilua ja virkistystä. Toivon mukaan onni suosii myös jatkossa!

Liitolla on kaksi jäsenten käyttöön tarkoitettua mökkiä Vierumäellä, kaksi Rukalla ja kaksi Levillä. Mökeissä on majoitusmahdollisuus 6–8 hengelle, joten tunnelmaan pääsee isommallakin porukalla.

– Meille kevät on oikein sopivaa lomailuaikaa, ja tällä kertaa sattui hieno ilmakin. Toki ulkoilureitit ovat hienot myös kesällä. Talvella emme ole Vierumäellä vielä olleetkaan, sekin olisi kokemisen arvoista, Pirhonen sanoo.

Kuhmolaiset Karhut viettivät loistoloman Rukalla

Nelihenkinen Karhun perhe, isä-Hannu, äiti-Kaija ja teini-ikäiset lapset Juho ja Veera, viettivät viime hiihtoloman Lakimiesliiton Vuosseli-mökissä Rukalla. Kokemus oli sen verran miellyttävä, että perhe toivoo saavansa samanlaisen tilaisuuden myöhemminkin.

– Ensimmäistä kertaa haimme mökkiä, ja heti sattui kohdalle hiihtolomaviikko, jonka halusimmekin, asianajotoimistoa Kuhmossa ja Lieksassa pitävä Hannu Karhu myhäilee.

Perheessä kaikki harrastavat laskettelua, ja Kuhmosta tultaessa rinteeseen ehdittiin jo tulopäivänä. Lomaviikkoon kuului myös hiihtoa ja iltaisin ruoanlaittoa mökissä.

– Mökki oli oikein hyvin varusteltu ja hyvässä kunnossa. Mitään ei ollut särjetty ja kaikki oli siistiä, eli mökkiä vuokraava porukka taitaa olla aika vastuuntuntoista! Karhu kehuu.

Iloinen yllätys Karhuille olivat mökkivuokraan kuuluneet kahden hengen hissiliput. Ne odottivat tulijoita mökin pöydällä, joten vain nuorisolle piti käydä ostamassa omansa.

Perhe ei pannut pahakseen sitäkään, että ladut lähtivät melkein suoraan mökin vierestä.

– Menimme lomalle liikkumaan, ja liikuntaa myös saatiin. Kyllä tämä korvauksesta kävi liiton jäsenmaksuille, isä-Hannu nauraa.

Rukan Tuomarintupa ja Vuosseli (alempi mökki).