Nimilappu, hyvä keksintö

Blogit ja kolumnit
22.09.2021 • Poliisipäällikkö

Meille kaikille on tietenkin tuttu juttu se, että erilaisissa työtehtävissä olevilla on nimilappu rinnassa.  Siinä saattaa olla vaikkapa vain etunimi, kuten usein on esimerkiksi myymälöiden työntekijöillä. Tai pidemmässä versiossa mainitaan koko nimen lisäksi myös virka-asema tai vastaava.

Nykyisin tähän nimilappuun on usein kytketty erilaisia muitakin ominaisuuksia, vaikkapa kulkulupa tai ovien automaattilukkojen aukaisujärjestelmä.

Itse olen havahtunut laajempaan nimilappukysymykseen ihan käytännön ongelmien kautta. Kun olen penkonut huoneeni ja varastojen laatikoita ja kaappeja, vastaan on tullut lukematon joukko monenlaisia vempaimia, erilaisia latureita, laitteiden lisävarusteita ynnä muita. Ongelma on osittain ollut se, että minulla ei ole ollut hajuakaan siitä, mihin mikäkin esine liittyy. Onko kyse vanhasta kännykästä, partakoneesta, tulostimesta tai sähkötyökalusta.

Olen jo muutaman vuoden nimikoinut kaikkien uusien laitteiden laturit ja lisävarusteet.

Nyt olen jo muutaman vuoden nimikoinut kaikkien uusien laitteiden laturit ja lisävarusteet ja olen huomannut, että käytäntö ei ole hassumpi.

Kyllähän se rinnassa pidettävä nimilappukin oli ihan hyvä apu ikääntyneelle virkamiehelle.  Jos sattui puhelin yllättäen soimaan, saattoi vilkaista lapusta nimensä ennen kuin vastasi.

Rinnassa pidettävä nimilappukin oli ihan hyvä apu ikääntyneelle virkamiehelle.

Yksi tilanne, jossa perinteisen nimilapun käyttöä voisi lisätä, ovat erilaiset järjestöjen ja eläkeläisten tapaamiset. Vaikka jonkun mukanaolijan kasvot tuntuvat tutuilta, nimeä ei välttämättä muista.