Nuoret Juristit ry – uran alkutaipaleen aktiivit

Miksi yhdistys on olemassa?

Nujun tärkein tehtävä on uransa alussa olevien juristien edunvalvonta ja toisaalta verkostoitumisen edistäminen. Edunvalvonnassa keskeisiä kysymyksiä ovat työssä jaksaminen sekä vastavalmistuneiden työllistyminen ja työllisyys. Olemme vaikuttaneet paljon muun muassa tuomioistuinharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä, jotka koskettavat monia jäseniämme.

Olemme vaikuttaneet paljon muun muassa tuomioistuinharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Lakimiesliitossa toimimme aktiivisesti, valtuuskunnassa olemme itse asiassa suurin ryhmä! Tavoitteemme on, että liitto olisi mahdollisimman inklusiivinen yhteisö, johon kaikki voivat kokea kuuluvansa. Ja että liittoa rakennetaan tuleville polville.

Millaista toiminta on?

Toteutamme työelämäaiheisia seminaareja ja kyselyitä, ja normaaliaikoina teemme paljon ekskursioita. Olemme käyneet esimerkiksi eduskunnassa aika säännönmukaisesti moikkaamassa ja olleet muun muassa Kansallisoopperan ja -baletin sekä Kyrö Distilleryn vieraana. Lisäksi on kaikenlaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Sattuneesta syystä olemme viime aikoina paljon ulkoilleet.

Tunnetuin tapahtumamme on Kvartaalikaljat, joka on hyvä, matalan kynnyksen after work -tapahtuma. Sinne voi tulla kuka tahansa – vaikkakin vain jäsenille tarjotaan ensimmäinen juoma ilmaiseksi. Meillä on myös säännöllinen, sähköpostiin lähetettävä Nuju-info.

Mitä yhdistykseen kuuluminen antaa jäsenelle?

Yhdessä oloa. Erikoisuutemme on, että meihin kuuluu juristeja kaikilta juristiammattialoilta: asianajajapuolelta, yrityksistä ja julkiselta puolelta. Siksi Nujussa pääsee tapaamaan ihmisiä, joita ei ehkä muuten tapaisi.

Meihin kuuluu juristeja kaikilta juristiammattialoilta.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Täyttämällä sivustollamme hakemuksen. Jäsenen täytyy olla valmistunut, ja valmistumisesta saa olla korkeintaan kymmenen vuotta. Liittymisen jälkeen jäsenenä voi olla korkeintaan kymmenen vuotta.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Rohkeasti mukaan vaan – kliseisesti mutta todenmukaisesti ilmaistuna! Nuju tavallaan jatkaa siitä, mihin opiskelijatoiminta päättyy. Monella on ollut opiskeluyhteisössä paljon kavereita, ja valmistumisen jälkeen jää vähän niin kuin itsekseen.

Nuju tavallaan jatkaa siitä, mihin opiskelijatoiminta päättyy.

Nuju ei kuitenkaan ole vain ainejärjestöaktiivien jäähdyttely-yhteisö: vaikka ei aiemmin olisi ollut aktiivinen, tämä on uusi mahdollisuus tutustua ihmisiin ja lähteä keräämään sitä juristikaveriporukkaa.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Nelli Ritala.