Oikeuguru teki oikeustiede­haaveet todeksi

Oikeusguru 2021 -kilpailun voittaja Jessica Laamanen.

Sekä kilpailun voittaja Jessica Laamanen että toiseksi tullut Jutta Jokisilta palkittiin oikeustieteen opiskelupaikoilla. Toinen paikoista on Lapin yliopistossa ja toinen Itä-Suomen yliopistossa.

– Olen miettinyt vakavasti oikista jo pari vuotta opiskeluvaihtoehtona. Joitakin tuttuja opiskelee oikeustiedettä, ja he ovat kertoneet sen olevan kivaa. Tiedän, että uravaihtoehtoja on paljon, mutta olen itse miettinyt juristipolkua, Laamanen kertoo.

Tiedän, että uravaihtoehtoja on paljon, mutta olen itse miettinyt juristipolkua.

Vaikka oikeustiede olikin jo haaveissa, Laamanen lähti Oikeusguru-kilpailuun enemmän hetken mielijohteesta kuin hakemaan opiskelupaikkaa. Sytyke aiheeseen syntyi yhteiskuntaopin kurssilla.

– Kävin viime keväänä yhteiskuntaopin neljännen kurssin, jossa käsitellään myös oikeustiedettä. Se kuulosti kiinnostavalta, Laamanen kertoo.

Kilpailu opetti opiskelijalle myös uusia puolia.

– Olin aika heikosti valmistautunut alkukarsintaan. Mutta karsinnoissa tajusin, että tykkään kirjoittaa esseitä. Se oli kivaa, Laamanen kertoo.

Karsinnoissa tajusin, että tykkään kirjoittaa esseitä. Se oli kivaa.

Finaali käytiin etäyhteyksin 13.12. Finalisteja koeteltiin jälleen essee­kokeella sekä suullisella osuudella.

Kolmatta kertaa järjestetty Oikeusguru kannustaa kaikkia nuoria oikeustieteen pariin ja kertoo, millaista oikeustieteen opiskelu on.