Onko merkitystä kuka Akavaa johtaa?

Blogit ja kolumnit
19.09.2022 • Marika Valjakka

Miksi Lakimiesliitto on keskusjärjestö Akavan jäsen? Onko väliä kuka Akavaa johtaa marraskuun puheenjohtajavaalin jälkeen?

Lakimiesliiton vahvuus on jäsenkuntamme moninaisuudessa. Yhdistämme kansainvälisesti ainutlaatuisella tavalla työntekijä- ja työnantajaroolissa toimivat. Jäseninämme on oikkareita, asiantuntijoita, johtajia, yrittäjiä ja työelämästä eläkkeelle siirtyneitä.

Osalle jäsenistämme kuulumisemme myös korkeasti koulutettujen keskusjärjestöön on itsestäänselvyys. Toisaalta juuri moninaisuutemme vuoksi Akavan toiminta ei näyttäydy kaikille jäsenillemme tarpeellisena – ja jäsenyyteemme perustellulta.

Akavan ulkopuolella emme voisi vaikuttaa työelämän kehittämiseen ja työelämään ohjaavaan lainsäädäntöön läheskään niin tehokkaasti kuin nyt.

Tästä huolimatta on parempi olla kehässä kuin istua sen reunalla. Akavan ulkopuolella emme voisi vaikuttaa työelämän kehittämiseen ja työelämään ohjaavaan lainsäädäntöön läheskään niin tehokkaasti kuin nyt.

Työmarkkinakeskusjärjestöt jäsenliittoineen edustavat laajaa työelämän asiantuntemusta. Tässä joukossa voimme edistää järkeviä hankkeita ja olla ajamassa alas jäsenkuntamme etuja polkevia ajatuksia.

Työ- ja virkaehtosopimusten piirissä oleville jäsenillemme akavalaisten neuvottelujärjestöjen työ näkyy tietysti erityisen suoraan työehdoissa. Sopimusalojen ulkopuolellekin neuvottelutulokset heijastuvat lukuisin tavoin.

Kaiken tämän vuoksi ei ole myöskään merkityksetöntä, kuka korkeasti koulutettujen keskusjärjestöä johtaa ja millä tavoin.

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja 14. marraskuuta Akavan liittokokouksessa. Lakimiesliitto esittää tehtävään OTK Maria Löfgreniä. Hän on työmarkkinakysymyksissä äärimmäisen kokenut jäsenemme ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja.

Löfgren edustaa avointa, asiantuntevaa ja arvolähtöistä tapaa johtaa.

Löfgren edustaa avointa, asiantuntevaa ja arvolähtöistä tapaa johtaa. Hän ymmärtää myös oikeusvaltion merkityksen yhteiskuntamme tukipilarina.

Lisää Löfgrenistä voi lukea täältä ja hänen kampanjasivuiltaan marialofgren.fi.

Kirjoittaja on Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja, marika.valjakka@oikeus.fi