Opiskelijoiden kesä lähestyy

Vuosi 2010 on myös SAKKE-vuosi. Opiskelijoiden kannattaa ehdottomasti merkitä kalentereihinsa 19.–21.11., jolloin oikkarit valtaavat taas yhden suomalaisen kaupungin. Lakimiesliiton suurin opiskelijatapahtuma, SAKKE, järjestetään aina parillisina vuosina sellaisessa yliopistokaupungissa, jossa ei voi opiskella oikeustieteellistä yliopistotutkintoa. SAKKE-kaupunki on perinteisesti pidetty salassa aina syksyn alkuun asti, ja näin tehdään tänäkin vuonna. Kaupungilta SAKKE ei taatusti pysy salassa, sillä 250 oikeustieteen opiskelijaa kyllä näkyy ja kuuluu katukuvassa. Ohjelmassa on ainakin kokkarit kaupungin johdon seurassa, rastisuunnistusta paikallisten opiskelijoiden kanssa, tutustumista paikallisiin yrityksiin, juhlaillallinen, mahtava sillis sekä uusia ystäviä ympäri Suomen.

Kesän keskellä ei kannata unohtaa opiskelukavereitaan, vaan suunnata Liiton Arkin merkeissä Suomenlahdelle – purjehtien. Liiton Arkki järjestetään tulevana kesänä lauantaina 7. elokuuta.

Kesätöitä ja muuta opiskelijan elämää kartoitetaan syksyllä tehtävällä suurella opiskelijatutkimuksella. Tarkoituksena on kartoittaa niin työtä ja harjoittelua kuin opiskeluakin, ja erityistä huomioita kiinnitetään yliopistoharjoitteluihin. Opiskelijoiden kesätyötilanne ei tulevana kesänä näytä erityisen hyvältä, sillä yritykset eivät palkkaa kesätyöntekijöitä lamaa edeltävällä tavalla. Oikeustieteilijät eivät onneksi ole huonoimmassa asemassa tässä suhteessa. Opiskelijoiden kanssa keskustellessa on käynyt ilmi, että moni on jo luovuttanut kesätöiden hakemisen suhteen ja siirtänyt ajatuksensa kohti kesäopintoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että moni kesätyöpaikka tulee hakuun vasta kesän kynnyksellä, kun yrityksessä havaitaan lisää työvoimatarvetta tai varmana pidetty kesätyöntekijä peruuttaa tulonsa töihin. Muistakaa joka tapauksessa ottaa kesästä kaikki irti, vietitte sen sitten töiden, opiskelun tai lomailun parissa.

Eero Blåfield Opiskelija-asiamies