Punainen lanka

Blogit ja kolumnit
16.06.2021 • Janne Laukkanen

Lakimiesuutiset ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Se tarkoittaa postiluukusta tippuvaa lehteä noin kahden kuukauden välein.

Nykymaailmassa aika on viestinnällisesti pitkä. Printti ei tarjoa ajankohtaista tietoa siinä merkityksessä kuin vuosikymmeniä sitten. Lehti katsoo aina taakse- tai eteenpäin – mutta syventää näkemäänsä.

Päiväkohtaista viestintä tapahtuu monissa muissa liiton kanavissa, kuten verkkosivuilla, uutiskirjeissä, Facebookissa, Twitterissä, Linkedinissä ja Instagramissa. Toivottavasti seuraat niitä, yhdessä tuhansien muiden jäseniemme kanssa.

Lakimiesuutisissa kokoamme sähköisissä välineissä käytyä keskustelua ja nostamme esiin uusi näkökulmia.

Lakimiesuutisissa nostamme esiin uusia näkökulmia.

Mihin Lakimiesmiesuutiset sitten syventyy kesäkuussa 2021?

Kun lehteä alettiin pari kuukautta sitten koota, oli toimituksen mielessä heti monia sellaisia juttuaiheita, jotka sittemmin päätyivät tähän numeroon. Jokaisessa numerossa on liiton ajankohtaisia tapahtumia, oikeuspolitiikkaa, työelämää, työssä jaksamista, opiskelijan arkea – ja kiinnostavia juristihaastateltavia mahdollisimman monipuolisella taustalla.

Hämmästyttävän usein kuhunkin lehden numeroon syntyy ennakoimaton punainen lanka.

Mutta usein lehden lopullinen sisältö onnistuu yllättämään myös tekijänsä. Hämmästyttävän usein kuhunkin lehden numeroon syntyy myös ennakoimaton punainen lanka. Tässä numerossa sellaiseksi muodostui juristien työelämän murros. Se on puhututtanut kevään aikana monesta kulmasta.

Esimerkiksi lehden pääjuttu tarttuu muutoksiin fyysisessä työympäristössämme. Mitä tapahtuu, kun koronan jälkeen palaamme toimistolle? Mitä odotamme toimitiloiltamme tulevaisuudessa?

Tämän lisäksi keväässä on puhututtanut juristien kohtuuttoman pitkiksi – ja työaikalain vastaisiksi – venyvät päivät. Kerromme valtuuskunnan kevätkokouksessa tästä aiheesta virinneestä vilkkaasta keskustelusta. Keskustelu ei ollut vain monipuolista vaan myös yksimielistä: lainsäädäntöä ja sen tahtotilaa on noudatettava.

Moni tunnistaa kaksi kertaa vuodessa erityisen piikin työkuormassaan.

Tämän numeron ilmestymisajankohta on myös työelämän ruuhkien kannalta osuva. Moni tunnistaa kaksi kertaa vuodessa erityisen piikin työkuormassaan. Toinen osuu aikaan ennen joulua, toinen näin juuri ennen juhannusta. Monelle juhannus merkitsee onneksi taitetta työkuormasta lomalaitumille.

Lakimiesuutisista toivotamme aurinkoisia ja tempoltaan kohtuullisia kesäpäiviä!

Kirjoittaja on Lakimiesuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@lakimiesliitto.fi @LaukkanenJanne