Pykälä ry on voimakasääninen toiminnan runsaudensarvi

Miksi yhdistys on olemassa?

Pykälä on perustettu edunvalvojaksi, linkiksi opiskelijoiden ja yliopiston välille. Edustajiamme on monissa yliopiston toimielimissä, joissa keskustelemme koulutuksen tulevaisuudesta ja opiskelijoihin suoraan vaikuttavista asioista.

Paljon näkyvämpää ja yhtä tärkeää on sosiaalinen puoli. Järjestämme valtavasti tapahtumia ja tarjoamme jäsenpalveluita. Meillä on esimerkiksi oma kirjasto, ja opiskelijat saavat kauttamme yritysten tarjoamia jäsenetuja.

Millaista toiminta on?

Meillä on Sörnäisissä 350 henkilön kerhotilat. Lukukausien aikana siellä on lähes joka viikko ainakin jokin tapahtuma: akateemisia pöytäjuhlia, teemabileitä. Kerhoja riittää, urheilusta leffailtoihin ja siltä väliltä. Urheilukerho Rinnerikolliset muun muassa kävi juuri Filippiineillä ja purjehduskerho Aalto vieraili Kroatiassa. Järjestämme myös monenlaisia ekskursioita.

Pykälän spex on interaktiivinen musiikkiteatterimme, joka huipentuu vuosittain täyspituisiin näytöksiin ja jonka toiminta on tosi ammattimaista!

Kerrottakoon vielä, että tarjoamme neuvoa-antavaa oikeusapua Helsingin yliopiston, Sibelius-Akatemian ja Taideyliopiston opiskelijoille.

Olemme niin monimuotoinen yhdistys ja meillä on niin paljon jäseniä, että toimintaa on ehdottomasti kaikille.

Mitä yhdistykseen kuuluminen antaa jäsenelle?

Tarjoamme opiskelijayhteisön ja kaiken, mitä vain voi keksiä opintojen ulkopuolelta. Mainittavaa on, että Pykälä on tiedekuntajärjestö ja edustaa edunvalvojana niin suomen-, englannin- kuin ruotsinkielisiäkin oikeustieteen opiskelijoita – Helsingin lisäksi Vaasassa opiskelevia. Teemme tietenkin tiivistä yhteistyötä sisarainejärjestöjen, ruotsinkielisen Codexin ja vaasalaisen Justuksen, kanssa.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Täyttämällä nettisivuilla olevan liittymislomakkeen ja käymällä henkilökohtaisesti toimistolla Uudella ylioppilastalolla maksamassa jäsenmaksun.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Pykälä tarjoaa opiskeluajaksi älyttömän paljon tekemistä kaikilta osa-alueilta. Ennen liittymistä ei voi ymmärtääkään, mitä kaikkia mahdollisuuksia on. Olemme niin monimuotoinen yhdistys ja meillä on niin paljon jäseniä, että toimintaa on ehdottomasti kaikille.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Teemu Hakala.