SAKKE 2010

Siinä on viisi kirjainta. Se alkaa S:llä ja päättyy E:hen. Se on tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi suomalaisessa yliopistokaupungissa, jossa ei ole oikeustieteellistä tiedekuntaa. Se kerää yli 250 oikeustieteen opiskelijaa yhteen kaikilta opiskelupaikkakunnilta. Se kestää perjantaista sunnuntaihin. Tänä vuonna se tapahtuu 19.–21.11. Se on SAKKE.

Perinteisesti Sakke on myös pidetty joka kerta aina uudessa kaupungissa. Vuonna 2008 tästä perinteestä poikettiin, kun Sakke järjestettiin toista kertaa Jyväskylässä. Sakke-kaupunki on pidetty perinteisesti salaisuutena aina lukuvuoden alkuun asti ja tämä onkin johtanut uteluihin ja arvuutteluun. Suosituin veikkaus kaupungista on ollut Espoo. Vaikka vanha kotikaupunkini tarjoaisi varmasti mitä parhaimmat puitteet tapahtumalle, sijoittuu tämän vuoden tapahtumapaikka noin 180 km Espoosta pohjoiseen. Tämän vuoden Sakke-kaupunki on myös mukana jo toista kertaa, sillä Sakke järjestettiin täällä vuonna 2002. Uskon ja toivon, että kovin moni ei tule tämän kaupungin Sakkeen jo toista kertaa.

Sakken ohjelma tulee olemaan perinteitä kunnioittava paikallisin maustein. Ohjelman aloittaa kaupungin vastaanotto Raatihuoneella, jonka jälkeen tutustutaan kaupunkiin ja paikallisiin opiskelijoihin haalarit päällä kaupunkisuunnistuksen merkeissä. Suunnistuksen jälkeen ilta jatkuu ravintolabileiden merkeissä, joissa ainejärjestöt kisailevat keskinäisestä paremmuudestaan. Omenahotellissa nukutun yön jälkeen on vuorossa excuja niin perinteisiin asianajotoimistoihin kuin paikallisiin erikoisuuksiin, kuten Poliisi-tv:n kulisseihin. Illan yllätysohjelman jälkeen on vuorossa laulava juhlaillallinen ja viikonlopun päättää sunnuntainen sillis.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta saat ainejärjestöltäsi syksyn mittaan. Liput on joka vuosi viety käsistä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa. Lipunmyynti Sakkeen tapahtuu syys–lokakuun vaihteessa.

Niin ja mikä se kaupunki sitten on? Siinä on seitsemän kirjainta. Se on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Se alkaa T:llä ja päättyy E:hen. Sieltä ovat lähteneet maailmalle niin Timo Jutila kuin Raimo Helminenkin. Sieltä ihmiset ovat äänestäneet eduskuntaan Mikko Alatalon ja Veltto Virtasen. Siellä on Suomen kansallismaisemiin kuuluva Tammerkoski. Se on Tampere.

Eero Blåfield