Sanna Kaistinen – Riidan ratkaisija

Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan pääsihteerinä syyskuussa aloittanut OTM, LLM, FM Sanna Kaistinen painottaa, että tehokkaiden ja sujuvien riidanratkaisukeinojen saatavuus on yksi yritystoiminnan ja kaupankäynnin edellytyksistä.

Ja enemmän: rauhanomainen riidanratkaisu on erittäin tärkeää koko yhteiskunnan ja ihmiskunnan kannalta.

– Hoidin aiemmin riidanratkaisu­toimeksiantoja asianajajana. Minua viehättää riidanratkaisussa ja erityisesti välimiesmenettelyssä selkeä alku- ja ­loppupiste, josta osapuolet voivat jatkaa eteenpäin.

Minua viehättää riidanratkaisussa ja erityisesti välimiesmenettelyssä selkeä alku- ja ­loppupiste.

Kaistinen on suorittanut Lontoossa LLM-tutkinnon, jossa hän keskittyi kansainväliseen ja kaupalliseen välimiesmenettelyyn. Opinnot syvensivät hänen mukaansa ymmärrystä kulttuuristen seikkojen merkityksestä, jotka ovat erityisesti kansainvälisessä riidanratkaisussa tärkeitä.

Välimieslautakunnan pääsihteerinä Sanna Kaistinen korostaa toiminnan tehokkuutta ja ennakoitavuutta. Kasvava juttumäärä haastaa koko tiimiä menettelytapojen kehittämiseen. Myös kansainvälinen ulottuvuus kiinnostaa.

Haluan, että laadukkaat palvelumme tulevat entistä tunnetummiksi myös kansainvälisesti.

– Haluan, että laadukkaat palvelumme tulevat entistä tunnetummiksi myös kansainvälisesti. Seuraamme lisäksi tarkalla silmällä sitä, minkälaisia uusia palveluja muut kansainväliset välitysinstituutit kehittävät ja tuovat markkinoille.