Stadga – Yhteisön voimaa upeassa opiskelukaupungissa

Miksi Stadga on olemassa?

Stadga on perustettu valvomaan Åbo Akademin – ja samalla ruotsinkielisten – oikeustieteen opiskelijoiden intressejä. Olemme täysin ruotsinkielinen järjestö ruotsinkielisessä yliopistossa.

Haluamme varmistaa, että opetuksen laatu pysyy tavoitteidemme mukaisena, ja tarjoamme käytännön kytköksiä työelämään sekä kattavat verkostot niin poikkitieteellisesti kuin muiden oikeustieteen opiskelijoiden kanssa eri puolilla Suomea. Ja pyrimme vaikuttamaan työelämään tämänhetkisten opiskelijoiden tulevaisuutta ajatellen.

Millaista Stadgan toiminta on?

Teemme ekskursioita erinäisiin työpaikkoihin, joihin jäsenemme toivottavasti aikanaan valmistuvat: yrityksiin, alan toimistoihin, tuomioistuimiin. Kutsumme tilaisuuksiimme myös luennoitsijoita niin yksityiseltä kuin julkiselta puolelta. Ja meillä on todella paljon opiskelijatapahtumia yli ainerajojen. Lisäksi on viikoittaista vapaa-ajan toimintaa urheilusta meditaatioon.

Syksyllä 2023 Åbo Akademissa alkaa oikeustieteen maisteriohjelma aiempien oikeusnotaarin opintojen lisäksi. Tämä muuttaa jonkin verran toimintaamme.

Mitä yhteisö antaa jäsenelle?

Tarjoamme tukiverkostoa opintoihin, kun on kysyttävää itse opiskelusta tai vaikka tulevasta työurasta. Opintovaliokunta auttaa vastausten löytämisessä, ja alumnijärjestö tekee sen kanssa tiivistä yhteistyötä. Ja on tärkeää, että täältä löytyy yhtenäinen porukka, jossa on mahdollisesti tulevaisuuden kollegoita. Monipuolinen ohjelmamme on suunnattu kaikenlaisille ihmisille iästä ja mielenkiinnon kohteista riippumatta.

Tarjoamme tukiverkostoa opintoihin, kun on kysyttävää itse opiskelusta tai vaikka tulevasta työurasta.

Miten Stadgan toimintaan pääsee mukaan?

Jäsenyyteen vaaditaan lähtökohtaisesti oikeustieteen opiskelua Åbo Akademissa. Jäseneksi pitää hakea, ja käytännössä lähes kaikki myös tekevät niin. Ohjeet löytyvät nettisivuiltamme.

Sääntömuutoksen myötä erikseen ilmoittamalla voi jatkaa jäsenenä myös maisteri- ja tohtoriopintojen aikana – myös silloin, jos suorittaa näitä opintoja jossain muualla.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Meillä on tosi tiivis porukka, joka auttaa kaikissa kysymyksissä, joissa vain voi. Jäsen saa hyvät verkostot ja lisämotivaatiota opiskeluun. Ja vinkkinä: Åbo Akademissa voi nykyisin hakea erikseen oikeustieteen maisteriohjelmaan.

Yliopistossa tehdään tosi paljon yhteistyötä yli ainerajojen, ja ruotsin kieli on vahvasti läsnä. Meillä on monta suomenkielistä opiskelijaa, joilla on nykyisin hallussa sujuva ruotsi.

Sitä paitsi Turku on paras opiskelukaupunki, jonka ihminen voi elämässään kokea!

Kysymyksiin vastasi Stadga r.f:n puheenjohtaja Henri Ylikoski.