Suomen Kihlakunnanvoudit – voutien edunvalvontaa

Miksi yhdistys on olemassa?

Suomen Kihlakunnanvoudit ry on ennen kaikkea edunvalvontajärjestö: toiminnan ydin on valvoa jäsenten ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja. Teemme esityksiä ammatillisten olojen ja etujen parantamiseksi ulosottotoimen kehittämisessä.

Lisäksi toimimme jäsenten yhdyssiteenä. Kihlakunnanvoutien lisäksi hallintovoudit voivat olla jäseniämme.

Kihlakunnanvoutien lisäksi hallintovoudit voivat olla jäseniämme.

Millaista toiminta on?

Olemme Lakimiesliiton kautta osa jukolaista (JUKO ry) edunvalvonta- ja neuvottelukoneistoa. Merkittävin asia näinä aikoina ovat neuvottelut palkkausta koskevasta virkaehtosopimuksesta.

Välitämme osaltamme henkilöstön näkemystä myös oikeusministeriön valmistelemaan oikeudenhoidon selontekoon. Ja äskettäin toteutimme verkkokyselyn, jolla kartoitamme vuonna 2020 voimaan tulleen organisaatiouudistuksen vaikutuksia työhyvinvointiin.

Merkittävin asia näinä aikoina ovat neuvottelut palkkausta koskevasta virkaehtosopimuksesta.

Lisäksi olemme mukana PUSH ry:ssä, ja Lakimiesliitto on tärkeä sidosryhmä. Meillä on myös pientä kansainvälistä toimintaa UIHJ:n (International Union of Judicial Officers) kautta.

Vuosikokous oheisohjelmineen on hyvin suosittu. Tänä vuonna kokoonnumme Turussa ja tutustumme samalla Forum Marinumiin.

Mitä yhdistys antaa jäsenelle?

Edunvalvontaa ja siitä syntyvää vaikuttavuutta. Valitsemme meihin kuuluvia henkilöstöryhmiä edustavat luottamusmiehet ja nimeämme jäseniä työryhmiin, joissa on henkilöstöedustus. Annamme lausuntoja ja osallistumme monenlaiseen kehittämiseen.

Pienenä jäsenetuna olemme ottaneet jäsenkunnallemme suhteellisen kattavan vastuuvakuutuksen, joka on kihlakunnanvoutien työssä potentiaalisesti tarpeellinen.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Ottamalla yhteyttä nimettyihin henkilöihin (ks. alla) tai kehen tahansa hallituksen jäseneen. Uudet jäsenet hyväksytään hallituksen kokouksessa.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Me olemme se nimenomainen yhdistys, joka tekee ammattikuntaamme koskevaa edunvalvontatyötä tällä järjestäytyneellä tasolla. Järjestäytymisasteemme on hyvin korkea, ja toivomme tietenkin, että se pysyykin mahdollisimman korkeana. Tämä on tärkeää toiminnan vaikuttavuuden ja tulosten kannalta.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Antti Soininen.