Tarja Niemelästä Lakimiesliiton neuvottelupäällikkö

Lakimiesliiton julkisen sektorin neuvottelutoiminnasta vastaavana neuvottelupäällikkönä aloitti 10.4.2012 VT Tarja Niemelä. Hän seuraa uusiin tehtäviin siirtynyttä liiton edellistä neuvottelupäällikkö VT Kati Virtasta.

Hänen työkokemuksensa tukee neuvottelupäällikön tehtävän hoitamista erinomaisesti, sillä viimeisimmät viisi vuotta Niemelä on toiminut Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n neuvottelijana ja lakimiehenä sekä vs. neuvottelupäällikkönä. Aikaisemmin hän toimi Vakuutusoikeuden esittelijänä ja tiedottajalakimiehenä, mikä kerrytti näkemystä lakimiesten julkisella sektorilla kohtaamista haasteista.

Niemelälle Lakimiesliitto on organisaationa tuttu, sillä hän toiminut liiton yksityissektorin valiokunnan jäsenenä vuosina 2008–2010. Siksi hän tiesi, mitä liiton työmarkkinaedunvalvontaan sisältyy.

– Tehtävässä yhdistyy kaksi puolta: lakimiesten asioiden ajaminen ja JUKOn sekä Julkisen sektorin esimiehet ja asiantuntijat JEA ry:n yhteistyöelimissä toimiminen. Työ on monipuolista, Niemelä sanoo.

Tehtävä ei tule kuitenkaan olemaan helppo. Uuden neuvottelupäällikön aloittaessa raamisopimus on voimassa, ja se turvaa vuoden 2012 ostovoiman ja tarjoaa kohtuulliset palkankorotukset myös vuonna 2013. Raamisopimuksen umpeutumisen jälkeiset neuvottelut tulevat kuitenkin olemaan haasteellisia.

– Jatkuvat uudistamishankkeet ovat myllertäneet koko toimintakentän, oli kyse sitten valtiosta, kunnista, yliopistoista tai seurakunnista. Tekemistä siis riittää, Niemelä toteaa.
Lopuksi Niemelä haluaa lausua kiitokset edeltäjälleen Kati Virtaselle sekä nykyiselle Lakimiesliiton julkisen sektorin lakimiehelle Kirsi Venäläiselle: – Edunvalvontatyö on hoidettu mallikkaasti. Tästä on hyvä jatkaa.

Juhana Harju