Tennispokaaleille uusia haltijoita

teksti: Valtteri Niiranen

Tennismestaruudet ratkottiin Vierumäellä US Open Grand Slam -turnauksen aattona. Lauantain 23.8. ja sunnuntain 24.8. aikana pelattiin melkein 40 ottelua kuudessa eri sarjassa. Sää oli Vierumäellä lähes koko ajan otollinen ulkotennikselle. Ainoastaan yksi ottelu jouduttiin pelaamaan tihkusateessa lauantai-illan hämärtyessä.

Osa kiertopokaaleista sai uudet haltijat: naisten sarjassa voiton vei Isa Partio, miesten 45-vuotiaiden sarjassa menestystä satoi Peter Bützowille ja miesten nelinpelissä Valtteri Niiranen ja Mikko Salo saivat nostaa himoitun pokaalin riemunkiljahdusten saattelemana.

Jori Taipale otti miesten harrastajasarjassa kuudennen voittonsa. Pokaalista saatoimme todeta, että Jori oli vienyt ensimmäisen mestaruuden vastavalmistuneena lakimiehenä jo vuonna 1992. Nils-Henrik (Nisse) Wasenius jatkoi mestaruusputkeaan 60-vuotiaiden sarjassa ja sekanelinpelin mestareina juhlivat Johanna Hervonen ja Matti Jakosuo.

Turnauksen johtajana minulla oli helppo tehtävä. Ottelut pelattiin ja tuomittiin hyvässä ja kollegiaalisessa urheiluhengessä. Liiton varatoiminnanjohtaja Mikko Salo huolehti palkintojenjaosta ja isännöi osallistujien illallisen lauantaina. Vierumäen tennisvastaava Holger von Troil aikataulutti pelit ja huolehti turnaukseen liittyvistä muistakin lukemattomista yksityiskohdista tennispaviljongilla.

Osallistujien keskuudessa tekemäni pikagallup osoitti, että ainakin jo vuodesta 1991 lähtien pelatun mestaruusturnauksen on syytä jatkua seuraavanakin kesänä. Paikka ja ajankohta ovat vielä tätä kirjoittaessa päättämättä. Kehotan seuraamaan tältäkin osin liiton viestintää.