Tyky-toimintaa pallokentällä

Tuomioistuinten vuosittainen jalkapalloturnaus järjestettiin elokuun lopulla Vaasassa Botniahallin tekonurmi­kentällä. Sää suosi turnausta, johon osallistui 12 joukkuetta. Edustettuina olivat kaikki henkilöstöryhmät kansliahenkilökunnasta päällikkötuomareihin. Yhteensä pelaajia oli lähes 200.

Turnauksessa joukkueet oli arvottu neljään alkulohkoon,­ joita seurasivat puolivälierät, välierät, pronssiottelu ja loppuottelu. Pelien jälkeen seurasi yhteinen illallinen ja palkintojen jako. Keski-Suomen käräjäoikeuden joukkue voitti turnauksen, Pohjanmaan käräjäoikeuden joukkue oli toinen ja kolmas oli Turun hovioikeuden joukkue. Tapahtuman fair play -joukkueek­si valittiin Kouvolan hovioikeuden joukkue.

Keski-Suomen käräjäoikeudelle annettiin Lakimiesliiton­ lahjoittama kiertopokaali. Kiertopokaalin voittajalla on taattu paikka seuraavan vuoden turnauksessa. Ensi vuonna järjestettävän seuraavan turnauksen järjestäjäksi lupautui Rovaniemen hovioikeus.

Turnausta seuraavana aamuna kaikille halukkaille oli varattu tilaisuus tutustua Vaasan hovioikeuden toimitiloihin ja historiaan presidentti Olli Varilan ja apujoukkojen opastuksella.

 

 

 

Teksti: Kari-Matti Kauppila ja Ulf Brunberg 
Kuvat: Petteri Korhonen