Työmarkkina­laki­miesten yhdistys ei kokousta turhaan

Miksi TYLY on olemassa?

Olemme olemassa niitä työntekijäpuolen juristeja varten, jotka tekevät palkkatyötä ammattijärjestöissä. Ennen TYLYn perustamista oli keskustelua, että jotain juristikunnan yhteistä pitäisi tehdä: olemassa olevat työehtosopimukset kattavat kaikki järjestöalan ammatit, ja juristit ovat siinä aika pieni saareke. Yhdessä me voisimme saada asioita aikaan.

Lisäksi on paikallaan päästä ajoittain tekemään keskustelunavauksia aiheista, joihin omat työnantajat eivät halua koskea.

Millaista yhdistyksen toiminta on?

Olemme puolivapaa temmellyskenttä. Pyrimme järjestämään muutaman tilaisuuden vuodessa eri teemojen ympärillä, joskin korona-aikana on ollut hiljaista.

Käsittelemme työelämäaiheita, kuten paikallista sopimista. Ja olemme hyvä foorumi monenlaiseen: olemme esimerkiksi koekäyttäneet porukalla joitakin ohjelmistoja. Ennen pandemiaa kävimme Luxemburgissa katsomassa yhden eurooppaoikeuden jutun käsittelyä, taustoitimme ennalta ja purimme jälkeenpäin.

Käsittelemme työelämäaiheita, kuten paikallista sopimista. Ja olemme hyvä foorumi monenlaiseen.

Kannoimme taannoin murhetta siitä, että valtakunnassa on vain puolikas työoikeuden professori. Juoksimme kasaan määrärahan, joka kerrotun mukaan tarvitaan pysyvään professuuriin, mutta siitä saatiin lopulta vain yksi opintopolku aikaiseksi. Vähän petyimme yliopistoon, eikä Lakimiesliitostakaan ollut apua.

Mitä yhdistys antaa jäsenelle?

Mahdollisuuden osallistua tilaisuuksiin ja ottaa kantaa. Se, mikä kulloinkin tuntuu hyvältä, järjestyy.

Meidän jäsenet ovat päivätöikseen aika kokousraketteja, ja siksi kokoustaminen kokoustamisen vuoksi ei heille maistu. Voi osallistua siihen, mikä kiinnostaa, ja joihinkin teemoihin tulee hyvinkin porukkaa.

Voi osallistua siihen, mikä kiinnostaa.

Laitamme sähköpostia jäsenille, kun on jotain, josta on hyvä infota. Ja jos joku on ollut kiinnostunut osallistumaan Lakimiesliiton toimielimiin, olemme välittäneet nimiä liittoon.

Miten TYLYn toimintaan pääsee mukaan?

Ilmoittautumalla listalle, puheenjohtajan tai sihteeri Timo Koskisen kautta.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Pyöritämme yhdistystä rakkaudesta lajiin ja vain siltä pohjalta, kun on jotain mielenkiintoista. Perusteena eivät ole yhdistystoiminnan riemut. Jos on ajatusta, intoa ja hyvä idea, tekemään vain – ketään ei torpata.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Arto Helenius