Uusi Lakimiesliiton Koulutus aloittaa vuoden vaihteessa

Suomen Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jorma Tilander on innoissaan, eikä syyttä. Vuoden 2009 alusta toimintansa aloittaa uusi Lakimiesliiton Koulutus, joka luo entistä parempia kouluttautumismahdollisuuksia suomalaisille juristeille.

– Erityisen iloinen olen nuorten lakimiesten puolesta, jotka aina ovat olleet kaikkein innokkaimpia ammattitaitonsa kehittäjiä, Tilander sanoo.

30–50 prosenttia alennusta

Lakimiesliitto on jo vuodesta 1949 lähtien­ harjoittanut suomalaisten lakimiesten ammatillista täydennyskouluttamista. Ensi vuoden alusta toiminnassa kääntyy jälleen uusi lehti, kun Lakimiesliiton Koulutus ja Lakimiesliiton Kustannus -tavaramerkit siirtyvät Helsingin seudun kauppakamarin käyttöön.

– Kauppakamari on mainio yhteistyökumppani. He toimivat jäsenpalveluajattelu edellä kuten mekin. Nyt meidän on mahdollista tarjota jäsenillemme ykkösluokan juridista koulutusta selkeästi markkinahintoja halvemmalla, Tilander kertoo.
Lakimiesliiton jäsenille on luvassa 30–50 prosenttia alennusta Lakimiesliiton Koulutuksen kurssien normaalihinnoista. Vuosina 1998–99 Nuoret Lakimiehet ry:n hallituksen puheenjohtajana toiminut Tilander näkee erityisesti nuoret juristit ryhmänä, jolla on nyt entistä paremmat mahdollisuudet kehittää osaamistaan.

– Uskon, että nuoret lakimiehet hyötyvät tästä merkittävästi. Nuorilla on aina ollut intoa oppia uutta ja kehittää itseään. Jäsenalennukset osaltaan madaltavat työnantajien kynnystä lähettää nuori juristi koulutukseen, hän sanoo.

Nuoret vastasivat Lakimiesliiton koulutuskyselyyn

Uuden Lakimiesliiton Koulutuksen vetäjäksi Helsingin seudun kauppakamariin palkattiin viime keväänä alan pitkän linjan ammattilainen Johanna Hirvi. Hän uskoo juridisen ammatillisen täydennyskoulutuksen kasvattavan merkitystään tulevaisuudessa entisestään.

– Olen ollut alalla yli kymmenen vuotta ja sinä aikana kouluttautumisen sykli on tihentynyt selkeästi. Uutta lainsäädäntöä tulee tiuhempaan kuin aikaisemmin, EU-oikeus tulee ottaa lähes aina huomioon, yritystoiminta kansainvälistyy vauhdikkaasti, vain muutamia trendejä mainitakseni, Hirvi toteaa.

– Ammatillinen täydennyskoulutus on yksi tapa pitää itsensä ajan tasalla, ja nuoret juristit ymmärtävät tämän erittäin hyvin.

Lakimiesliitto teki keväällä sähköpostilla jäsenkyselyn, jossa kartoitettiin liiton jäsenistön ajatuksia ja toiveita ammatillisesta täydennyskoulutuksesta. Vastau­ksia tuli yli 1 500 ja vastanneista lähes puolet oli 2000-luvulla valmistuneita.

– Nuorten kiinnostus koulutusta kohtaan näkyi selkeästi kyselyssä, Hirvi sanoo.

Kyselyssä ilmeni selvästi myös juristien tarve muullekin kuin pelkälle juridiselle täydennyskoulutukselle.

– Esimerkiksi esiintymistaitoa, johtamista ja esimiestyötä käsittelevää koulutusta toivottiin runsaasti. Nämä tuntuvat olevan aiheita, jotka oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon osalta jäävät vähemmälle, ja niitä sitten kaivataan työelämään siirtymisen jälkeen, Hirvi toteaa.

– Juristin työhän on monesti esiintymistä eri tilanteissa. Usein lakimiehet myös etenevät kohtuullisen nuorinakin esimiestehtäviin, joten tämäntyyppisen koulutuksen suuri kysyntä on ymmärrettävää. Lakimiesliitto onkin jo muutaman vuoden ajan tarjonnut jäsenilleen maksuttomia urakoulutustilaisuuksia, joissa on käsitelty esimerkiksi juuri esiintymistaitoa, Tilander jatkaa.

– Nuoret ovat tuntuneet olevan näissäkin tilaisuuksissa hyvin edustettu ­ryhmä.

Yhteistyötä jo NuLan pikkujouluissa

Kun uuden Lakimiesliiton Koulutuksen toimintaa on lähdetty käynnistämään, on nuoret listattu ehdottomasti yhdeksi tärkeimmistä kohderyhmistä.

– Haluamme nuorten juristien tietävän, että meiltä saa huippulaadukasta koulutusta ja että Lakimiesliiton jäsenalennuksia kannattaa käyttää, Johanna Hirvi kertoo.

Ensimmäinen askel on, että Kauppakamari sopi Nuoret Lakimiehet ry:n kanssa yhteistyöstä NuLa:n perinteisissä pikkujouluissa, jotka pidettiin 5.12. Lakimiesliiton Ylähuoneella. NuLan vuoden huipputapahtumassa Lakimiesliiton Koulutuksen ensi kevään kurssitarjonta onkin yksinoikeudella esillä ja Hirvi on tästä todella tyytyväinen.

– Nuoret Lakimiehet on meille yksi tärkeä yhteistyökumppani, kun Lakimiesliiton Koulutus aloittaa vuoden vaihteessa, hän sanoo.

– Siksi halusin itse olla paikalla vastailemassa NuLan jäsenistön kysymyksiin.