Uusin voimin uuteen vuoteen

Opiskelijatoiminnan loppuvuosi 2010 meni erittäin vauhdikkaissa merkeissä. SAKKElaiset näkivät Tampereen ja tamperelaiset SAKKEn. Tämä Lakimiesliiton suurin opiskelijatapahtuma onnistui taas mainiosti ja suuremmilta vahingoiltakin vältyttiin, vaikka opiskelija-asiamies koki hieman sydämentykytyksiä kun hotellin ovet eivät auenneet vieraiden odottaessa ulkona tai kun näki hotellin käytävien siisteyden (tai sen puutteen) aamulla herättyään. Kiitos vielä kaikille osallistujille, toimikunnalle, yhteistyökumppaneille, Omena-hotellin siivoojille ja muille, jotka teitte SAKKEn mahdolliseksi. Seuraava SAKKE vuonna 2012!

Loppuvuodesta Lakimiesliiton hallitus hyväksyi yksimielisesti opiskelijoiden esityksen opiskelijajäsenestä Lakimiesliiton hallitukseen. Vuoden 2011 alusta oikeustieteen ylioppilas Ted Apter aloittaakin kyseisessä toimessa. Opiskelijoita tullaan siis kuulemaan yhä tarkemmalla korvalla liiton toimintaa kehitettäessä. Tediin, aivan kuin allekirjoittaneeseenkin, voi olla yhteydessä kaikissa asioissa, mitä Lakimiesliiton opiskelijatoiminnasta tulee mieleen. Risuja, ruusuja ja kehitysehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Vaikka vuonna 2011 ei järjestetäkään SAKKEa, ei kyseessä ole mikään välivuosi. Perinteiset työnhakukurssit, kesäpurjehdukset, esittelyt ja muut tapahtumat tullaan järjestämään, mutta uusiakin tapahtumia on tavoitteena järjestää. Opiskelijatoiminnan suuret edunvalvonnalliset linjat määritellään tammikuussa ja tämän jälkeen alkaa toteuttaminen. Vaikuttamisen kohteita taas riittää aina palkoista korvaamattomiin ylitöihin ja yliopistoharjoitteluista mahdolliseen oikeustieteellisten tiedekuntien yhteisvalintaan.

Vuoden kohokohtana toimii syksyn alussa järjestettävä Lakimiespäivä, johon kaikki opiskelijat ovat taas erittäin tervetulleita. Tämä vuorovuosittain järjestettävä tapahtuma kerää paikalle yli tuhat lakimiestä kuuntelemaan valtakunnan ykkösnimien puheita ja esityksiä. Saadun palautteen perusteella yritetään opiskelijatapahtumaa kehittää niin, että opiskelijat voisivat mahdollisimman usein päästä kuuntelemaan itse päätapahtuman ohjelmaa.

Vuosi 2011 on allekirjoittaneen viimeinen opiskelija-asiamiehenä. Meille opiskelijoille on viime vuosina annettu paljon vastuuta Lakimiesliiton toiminnassa. Nyt meillä on entistä paremmat mahdollisuudet päästä vaikuttamaan ja tuomaan opiskelijanäkökulmaa niihin asioihin, jotka ovat opiskelijoiden edunvalvonnan kannalta tärkeitä. Tiedän, että uudet aktiivitoimijamme tulevat kantamaan tämän vastuun erittäin hyvin.

Eero Blåfield
Opiskelija-asiamies