Vaikeasti tulkittava Lakimiesliiton jäsenmaksulasku

Lakimiesliiton vuoden 2011 jäsenmaksulaskussa on annettu pankkiyhteyden tiedot vain IBAN (International Bank Account Number, kansainvälinen pankkitilinnumero) muodossa. Aiheesta on tullut liittoon jonkin verran kyselyjä.

Laskussa mainittu BIC-koodi ”NDEAFIHH” on pankin yksilöivä tunnus, tässä tapauksessa siis liiton käyttämän Nordea-pankin.  Jotkut verkkopankit saattavat vaatia koodin kirjoittamista maksun yhteydessä.

Uusi tilinumero muodostuu pankin yksilöivästä alkuosasta ”FI06” ja aiemmin käytössä olleessa muodossa olevasta tilinumerosta 1574 3000 0204 51.  Laskun on siis voinut ja voi edelleen maksaa myös perinteistä, edellä mainittua tilinumeroa käyttäen. Silloin alkuosa ”FI06” jää pois.

Verkkopankeissa uuteen maksutapaan saatetaan viitata myös SEPA-maksuna (SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhtenäinen euromaksualue), koska kansainvälinen tilinumero otetaan käyttöön yhtenäiseen eurooppalaiseen maksualueeseen siirtymisen johdosta.

Kotimaisia tilinumeroita ei talleteta 1.11.2011 lähtien enää yhteenkään laskuun, joten kyse on siirtymäkauteen liittyvästä epäselvyydestä. Joka tapauksessa liitto pahoittelee perinteisellä tavalla maksamisen hankaluutta ja lupaa palvella jäseniään jatkossa paremmin.