Valmiina uuteen

Blogit ja kolumnit
14.12.2022 • Janne Laukkanen

Uusimmissa artikkeleissa liitostamme käytetään nimeä Juristiliitto. Valtuuskunta teki päätöksensä uuden nimen käytöstä samalla viikolla, kun vuoden 2022 viimeistä painettua lehteä viimeisteltiin painokoneisiin.

Lehden nimessä ja liiton tarjoamissa muissa palveluissa, koulutuksissa ja tapahtumissa muutos näkyy kuitenkin pienellä viiveellä. Päätöstä tehdessään valtuuskunta tiesi muutoksen vievän lähikuukaudet. Työhön on kuitenkin ryhdytty heti.

Kieli, sille annetut merkitykset ja tulkinta muuttuvat ajan kuluessa, ja tämä näkyi valtuuskunnan päätöksenteossa.

Kieli, sille annetut merkitykset ja tulkinta muuttuvat ajan kuluessa, ja tämä näkyi valtuuskunnan päätöksenteossa. Nimimuutoksen taustoista on kerrottu liiton uutiskirjeissä, Lakimiesuutisten jutuissa ja liiton verkkosivuilla.

Nyt kun päätös on tehty, on uudistustyötä hyvä lähteä toteuttamaan yhteistyössä liiton jäsenten, luottamushenkilöiden ja toimiston väen kanssa.

Nimiuudistus antaa erinomaisen tilaisuuden kertoa myös liiton toiminnasta mahdollisimman näkyvästi. Paljon uutta ja mielenkiintoisesta onkin tulossa ensi vuodelle.

Muutoksen keskellä niin lehden kuin koko liiton toiminnan ydin pysyy ennallaan: rakennamme jäsenillemme parempaa opiskelu- ja työelämää sekä maailman toimivinta oikeusvaltiota. Jäsenlehti kertoo tämän työn eri muodoista ja kaiken tekemisen takaa löytyvistä juridiikan ammattilaisista.

Rakennamme jäsenillemme parempaa opiskelu- ja työelämää sekä maailman toimivinta oikeusvaltiota.

Ensi vuonna painettu lehtemme ilmestyy kuuden numeron sijaan viidesti. Näiden numeroiden lisäksi keväällä ilmestyy kokonaan uudenlainen työelämään ja palkkaukseen liittyvä, jokaiselle jäsenelle postitettava julkaisu. Se kertoo liiton vuosittain tekemän laajan palkkatutkimuksen tuloksista ja kokoaa aiempaa monipuolisemmin ajankohtaista tietoa työelämästä. Julkaisun suunnittelu on aloitettu liiton osaavan työelämätiimin kanssa.

***

Samalla kun mieli tahtoo juosta jo kohti ensi vuotta, tarjoaa lähestyvä joulu mahdollisuuden huokaista hetkeksi. Hyvää joulun aikaa!

Kirjoittaja on Lakimiesuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@lakimiesliitto.fi, @LaukkanenJanne