Valtuuskunnassa kukitettiin liiton ansioituneita aktiiveja

Akava myöntää vuosittain ansiomerkkejä akavalaisten, Akava-yhteisön ja yhteiskunnan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä. Vuonna 2013 ansiomerkkejä myönnettiin ansioituneille Lakimiesliiton aktiiveille.

OTK, lakimies Marja-Leena Räsänen sai pronssisen ansiomerkin hopeisin lehvin ja OTK Timo Salminen pronssisen ansiomerkin. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin asianajaja Otso Nykäselle, kihlakunnansyyttäjä Harri Lindbergille ja VT, Senior Legal Counsel Jarmo Hyväriselle. Heistä paikalle valtuuskunnan kokoukseen kukitettavaksi olivat saapuneet Räsänen, Nykänen, Lindberg ja Hyvärinen.

Lisäksi liiton hallituksessa vuonna 2012 opiskelijoita edustanut oikeustieteen ylioppilas Ted Apter on saanut pronssisen ansiomerkin.

Ansiomerkkien saajien puolesta puheenvuoron käytti Harri Lindberg. Hän halusi erityisesti kiittää liiton toimistoa hyvin tehdystä työstä. Toimintaa kehitetään koko ajan niin viestinnän, jäsenpalveluiden kuin edunvalvonnankin osalta ja tunnelma liitossa on hyvä.

Ansiomerkkien saajat eivät olleet valtuus­kunnan ainoita kukitettavia. Perinteiseen tapaan parhaina oikeustieteellisistä tiedekunnista valmistuneet saivat kukin 1 000 euron stipendin ja ­valtuuskunnan vilpittömät onnittelut. Helsingin yliopistosta valmistuneista stipendin sai Anna Dimoulis, Lapin yliopistosta valmistuneista Mika Puurunen ja Turun yliopistosta vuonna 2012 valmistuneista Sara ­Granlund. Valtuuskunnan kokoukseen osallistui­ Granlund, muille stipendi toimitetaan jälkikäteen.

Juhana Vartiainen puhui talouden näkymistä

Valtuuskunnan kokouksen alustajaksi puhumaan ajankohtaisesta tilanteesta oli kutsuttu Valtion talou­dellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen. Hän totesi, että Suomen nykyiset talous­vaikeudet eivät ole eurooppalaisen talouskriisin syytä, vaan pääasiassa itse aiheutettuja. Emme ole esi­merkiksi varautuneet väestön vanhenemiseen kunnolla. Tulopoliittinen järjestelmämme ei toimi eikä poliittinen päätöksenteko vaikuta olevan helppoa.

Vartiaisen alustuksen jälkeen yleisö esitti runsaasti kysymyksiä ja kommentteja. Aihe kiinnosti.

Työmarkkinoilla kiristyvää

Lakimiesliiton edunvalvontayksikön johtaja Taru Turunen ja neuvottelujohtaja Tarja Niemelä kertoivat työmarkkinoiden lähitulevaisuuden näkymistä. On ilmeistä, että työnantajapuolen asenne on kiristynyt kautta linjan.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on esittänyt niin sanottua koordinoitua liittokierrosta, jossa palkan­korotukset eivät ylittäisi tiettyä tasoa. Työntekijäpuolta malli ei miellytä. On siis odotettavissa tiukkoja neuvotteluja ja mahdollisesti myös työtaisteluita.

 

 

Sara Granlund oli parhaana Turun yliopistosta valmistunut OTM 2012.

 

 

 

 

 

 

Harri Lindberg, Marja-Leena Räsänen, Otso Nykänen ja Jarmo Hyvärinen saivat ansiomerkit.

 

Teksti: Juhana Harju
Kuvat: Vesa Tyni

 

Kirjoittaja on Suomen Lakimiesliiton viestintäjohtaja.