Valtuuskunta linjaa Lakimiesliiton työtä

Blogit ja kolumnit
03.11.2020 • Tuula Linna

Lakimiesliiton valtuuskunnalla on tänä syksynä poikkeuksellisesti kaksi kokousta: keväältä siirtynyt kevätkokous pidettiin syyskuussa, ja syyskokous pidetään 26. marraskuuta. Pystyimme kokoontumaan syyskuussa perinteiseen kokoukseen noudattamalla korona-ajan varotoimia.

Lakimiesliiton valtuuskunta edustaa liiton jäseniä ja on Lakimiesliiton ylin päättävä elin. Nykyinen valtuuskunta on keskusteleva ja kantaa ottava, eikä siellä ujostella haastaa tai kyseenalaistaa asioita. Kokouksen jälkeen keskustelut jatkuvat somessa sekä työ- ja opiskelupaikoilla.

Nykyinen valtuuskunta on keskusteleva ja kantaa ottava, eikä siellä ujostella haastaa tai kyseenalaistaa asioita.

Yhteisessä liitossamme on käynnissä uuden strategian laatiminen. Lakimiesliiton sääntöjen mukaan valtuuskunnan tehtävänä on päättää liiton toimintalinjoista ja tavoitteista. Niinpä valtuuskunta on itseoikeutettu osallistuja strategiatyössä.

Tämä työ alkoi syyskokouksen 2019 yhteydessä pidetyssä seminaarissa, ja loppuhuipennus on marraskuun kokouksessa – kerromme lisää strategiatyöstä joulukuun Lakimiesuutisissa.

Strategiatyöhön liittyen teimme myös jäsenkyselyn. Saimme upeasti yli 2 600 vastausta! Monet kiitokset aktiivisuudesta.

Valtuuskunta muokkasi esityksen sanamuotoa perusteellisen keskustelun ja parin rapsakan äänestyksen myötä.

Syyskuun kokouksessa valtuuskunta käsitteli koko joukon asioita, muun muassa hyväksyi Lakimiesliiton ohjeistuksen nimikkeiden ”juristi” ja ”lakimies” käyttämisestä. Valtuuskunta muokkasi esityksen sanamuotoa perusteellisen keskustelun ja parin rapsakan äänestyksen myötä. Sana oli ja on valtuuskunnassa vapaa. Lopputuloksesta tuli oikein onnistunut.

Ensi vuosi on valtuuskunnan vaalivuosi. On tärkeää, että tarjolla on innokkaita ehdokkaita, vaaliliittoja suunnitellaan ja vaaliteemoja pohditaan.

Sitten on kaikki valmista jäsenistön käydä sähköisellä vaaliuurnalla vaikuttamassa Lakimiesliiton korkeimman päättävän toimielimen kokoonpanoon – järjestödemokratian hengessä.

Kirjoittaja on Lakimiesliiton puheenjohtaja, tuula.linna@helsinki.fi